Вход
София
Времето в София 7 o C

ТАЗИ НОЩ: Няма да пропускат автомобили през „Кулата“ - „Промахон“

ТАЗИ НОЩ: Няма да пропускат автомобили през „Кулата“ - „Промахон“

на 21.11.2020
13367
0
ТАЗИ НОЩ: Няма да пропускат автомобили през „Кулата“ - „Промахон“
Автор: ПИК
21.11.2020
0
13367

От днес през ГКПП „Промахон“ от 23 до 7 часа в двете посоки ще бъдат пропускани само товарни автомобили, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“.

На ГКПП „Кулата“ - „Промахон“ остават досегашните изисквания за пропускане в Република Гърция само на гръцки граждани и постоянно пребиваващи чужденци, както и лица, доказващи пътуване с цел работа или хуманитарни причини. Всички те, както и досега, трябва да представят на гръцките гранични власти предварително попълнен формуляр за пътуване, получен QR код и отрицателен PCR тест за COVID-19, направен не по-рано от 72 часа. На всеки от тази категория пътуващи през ГКПП „Промахон“ ще бъде направен бърз тест на пункта. При положителен резултат гръцките граждани и постоянно пребиваващи чужденци ще бъдат пропускани и поставяни под 14-дневна карантина, а останалите няма да бъдат допускани в Република Гърция. Тези мерки не се отнасят за водачите на товарни автомобили.

През ГКПП "Маказа" в двете посоки денонощно ще могат да преминават само товарни автомобили до 3,5 тона, извършващи международен превоз на стоки, с един водач с QR код, получен не по-късно от 24 часа. За излизане от Гърция пътници ще бъдат допускани само от 7 до 23 часа.

През ГКПП "Илинден" - "Ексохи" се пропускат само товарни автомобили с един водач след представяне на QR код.

През ГКПП "Капитан Петко войвода"- "Орменион" гръцките гранични власти пропускат само товарни автомобили.

През ГКПП "Ивайловград" и ГКПП "Златоград" не се пропускат никакви превозни средства.

Сподели:
свързани новини
Без предварителен PCR тест за водачите на тирове, влизащи в Гърция през „Кулата – Промахон“ Без предварителен PCR тест за водачите на тирове, влизащи в Гърция през „Кулата – Промахон“
Изискването за предварителен PCR тест, което бе обявено...
на 14.08.2020
От днес пада изискването за предварителен PCR тест за тираджиите ни през "Кулата - Промахон" От днес пада изискването за предварителен PCR тест за тираджиите ни през "Кулата - Промахон"
Изискването за предварителен PCR тест, което бе обявено...
на 17.08.2020
Граничен пункт "Кулата-Промахон" премина в локдаун от тази сутрин Граничен пункт "Кулата-Промахон" премина в локдаун от тази сутрин
Заради влошената епидемиологична обстановка от 06:00 ч....
на 29.10.2020
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 19086
архив

На гроба на застреляна мутра издигнали паметник във формата на мобилен телефон. След ден на екрана било написано: “Абонатът е извън обхват”...

x
ПИК TV ПРЕДСТАВЯ: Мегапроектът на българското правителство - ще караме ли по "Хемус" до Варна 50 години след старта на строителството (ЕКСКЛУЗИВЕН ФИЛМ)
x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Близнаците са повлияни от емоцията, лъжи за лесни успехи подвеждат Козирозите
x