Талибаните в Афганистан забраняват на жените да посещават заведения на открито

Азия

Талибаните в Афганистан забраняват на жените да посещават заведения на открито

11443
на 11.04.2023
Талибаните в Афганистан забраняват на жените да посещават заведения на открито
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Ново ограничение за жените в Афганистан. Талибаните им забраняват да посещават заведения на открито. Според новите забрани семействата също няма да могат да се хранят заедно в ресторанти с градини или зелени площи. Заведенията, които попадат под рестрикциите, ще останат отворени за мъже.

препоръчано

Новите правила са въведени за северозападната провинция Херат, в която важат особено строги правила. Жените в региона нямат достъп и до други обществени места като паркове и фитнес зали, а младите момичета не са допускани до класните стаи след шести клас. Властите твърдят, че новото решение е в отговор на недоволство от религиозната общност, според която е "неправилно" смесването на половете.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 97
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК