Танева: Трябва да се преговаря за отпадане на руското ембарго

ЧАС ПИК

Танева: Трябва да се преговаря за отпадане на руското ембарго

7397
на 03.03.2016
Танева: Трябва да се преговаря за отпадане на руското ембарго
Автор:   ПИК

Трябва да се преговаря за отпадане на руското ембарго, за да балансират производствата и търсенията в земеделския сектор такива, каквито са установени от години. Това каза министърът на земеделието и храните Десислава Танева по време на посещението си на Международното селскостопанско изложение в Париж.

препоръчано

„Подписахме протокол за сътрудничество с държавната съветническа служба по земеделските региони във Френската Република. Със службата поддържаме много добро сътрудничество вече няколко години. Наши експерти от Министерството на земеделието и храните са обучавани тук. Те ще са специалистите, на които ще стъпим, за да дадем един тласък на сдружаването на производителите“, заяви министър Танева.

Тя допълни, че това е един от големите проблеми на българското дребно производство - липсата на признати организации и групи производители и недостатъчната организираност на земеделците. „А това веднага означава, че по-голяма част от дохода, който може на крайния клиент да се вземе от продукцията отива за тях“, отбеляза министър Танева.

„Другата област, на която ще акцентираме са изискванията и администрирането на търговията за трети страни – тема, по която също трябва много да се работи в предвид ситуацията, в която се намираме в момента. С колегите обсъдихме положението на общността в нашите страни. В интерес на истината наистина съществува значително напрежение, включително и тук. Даже председателят на службата сподели, че от един празник на земеделието в първите дни, това изложение на практика е станала отдушник на проблемите, от които е затиснато френското земеделие и не само френското, а и европейското“, посочи министър Танева.

„Всички са с очаквания за намиране на комплексни европейски мерки и всички са категорични, че ситуацията може да се промени не за една или друга страна, само с едни общоевропейски стратегии и политики“, заяви тя.

Отново е обсъждана и темата трябва ли да има руско ембарго и до кога. "Може би трябва да се отиде по-бързо на преговори и това да го няма, за да се балансират производствата и търсенията такива, каквито са установени от години“, каза още министър Танева. „Това са основните теми, по които ще работим в рамките на този протокол за сътрудничество“

Сподели:
Бомба x
БОЖЕСТВЕНО ЧУДО: Озверели неверници хвърлили в морето този необикновен светец, два делфина го изнесли жив на брега БОЖЕСТВЕНО ЧУДО: Озверели неверници хвърлили в морето този необикновен светец, два делфина го изнесли жив на брега
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов се скара на жените от ГЕРБ в Благоевград след екшън с кандидата им: Караниците ви не водят до добро на изборите. Няма да обявим до последно кандидата за президент, защото хората на Радев ни репресират - след бухалката Рашков, праща Минеков (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов се скара на жените от ГЕРБ в Благоевград след екшън с кандидата им: Караниците ви не водят до добро на изборите. Няма да обявим до последно кандидата за президент, защото хората на Радев ни репресират - след бухалката Рашков, праща Минеков (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 42
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това