ТАРИКАТ: Малката Бирма се връщал тайно в София преди ареста в Дубай

Крими

ТАРИКАТ: Малката Бирма се връщал тайно в София преди ареста в Дубай

28889
на 18.09.2019
ТАРИКАТ: Малката Бирма се връщал тайно в София преди ареста в Дубай
Автор:   ПИК

Георги Станоев - Малката Бирма е отскачал от Дубай до София, докато бе издирван от Прокуратурата. Повод за похожденията му са бизнес дела, показват документи, публикувани в Търговския регистър.

препоръчано

Официално Малката Бирма повече от година е в списъка на Интерпол във връзка с разследването срещу семейството му. Той бе обвинен задочно като част от престъпна група за производство на цигари без бандерол, заедно с баща си Евлоги - Голямата Бирма и брат си Антон - Средната Бирма.

През лятото на миналата година криминалисти удариха 4 фабрики за незаконни цигари - в Тутракан, Дупница, Горна Оряховица и село Ясен. Иззеха 42 тона тютюн и над 50 хил. кутии цигари на стойност близо 7 млн. лева, както и 190 хил. кутии папироси от различни марки за над 1.5 млн. лева. 

Първата поява на Малката Бирма в София е била на 14 януари тази година. Тогава той заедно със своята съдружничка оформя документацията и се подписва лично под изготвения протокол за дейността на "Евро Тайм 2001", показва официален документ, пише  столичен ежедневник. Фирмата се занимава с продажба на бързи закуски в собствени заведения. Бирмата и партньорката му решават да не разпределят печалба.

На 18 март тази година Георги Станоев отново е в София, за да нагледа другото си дружество "Метал Маркет 1". Дружеството се занимава с търговия на дребно и има над половин милион лева оборот за 2018 г., става ясно от приетата от Бирмата документация.

След края на общото събрание Станоев се изнася към Дубай, където според запознати живее през последната една година. Там преди дни е заловен от месните власти при опит да напусне емирството. Заедно с Бирмата ченетата закопчават и друг издирван от Интерпол нашенец - Иван Танев-Универсалния, обвинен за източване на ДДС.

Пристигането на Станоев у нас се очаква да стане факт до края на месеца. Тук според юристи едва ли ще се застои много в ареста въпреки повдигнатите му обвинения. Твърди се, че доказателствата срещу Станоев-младши са доста съмнителни и косвени. Затова и по съвет на свои познати Малката Бирма избира да се предаде, за да се свърши веднъж завинаги с издирването му.

Следвайте ПИК вече и в Телеграм

Сподели:
Бомба x
РЕВОЛЮЦИОННО: Физици са готови да възродят алтернативна теория на гравитацията РЕВОЛЮЦИОННО: Физици са готови да възродят алтернативна теория на гравитацията
ПИК TV x
Явор Куюмджиев пред ПИК TV: Танкерите на Кирил Петков са химера! Има оферта, а не договор - няма къде да разтоварим втечнения газ Явор Куюмджиев пред ПИК TV: Танкерите на Кирил Петков са химера! Има оферта, а не договор - няма къде да разтоварим втечнения газ
ново
Днес: 78
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това