ТАСС ГЪРМИ: Путин предлага мир на Украйна - ето какви са условията (ВИДЕО)

Акценти

ТАСС ГЪРМИ: Путин предлага мир на Украйна - ето какви са условията (ВИДЕО)

322843
на 14.06.2024
ТАСС ГЪРМИ: Путин предлага мир на Украйна - ето какви са условията (ВИДЕО)
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Русия прави още едно реално мирно предложение на Киев. Това заяви президентът Владимир Путин на среща с ръководството на руското външно министерство. Новото руско мирно предложение не предполага замразяване на конфликта, а пълното му разрешаване, заяви Путин, съобщава ТАСС.

"Нека подчертая основното. Същността на нашето предложение не е някакво временно примирие или спиране на огъня, както иска Западът, за да възстанови загубите, да превъоръжи режима в Киев и да го подготви за нова офанзива. Повтарям, не става въпрос за замразяване на конфликта, а за окончателното му приключване“, каза руският президент.

По думите на Путин, Русия смята за необходимо условие неутралния, извънблоков и безядрен статут на Украйна.

“Естествено, това предполага и премахване на всички западни санкции срещу Русия“, каза той.

И още от условията, които каза Путин: Украинските войски трябва да бъдат напълно изтеглени от територията на областите ДНР, ЛНР, Херсонска и Запорожие, а Киев трябва да заяви, че няма планове за присъединяване към НАТО, тогава Русия е готова да започне преговори; Русия е готова да гарантира безопасно изтегляне на украинските части и връзки с Донбас; новите територии остават в Русия завинаги.

“Украинските войски трябва да бъдат изтеглени от цялата територия на Донецка и Луганска народни републики, Запорожка и Херсонска области – тогава Русия ще е готова за преговори“, подчерта той.

"Украинските войски трябва да бъдат напълно изтеглени от Донецката и Луганската народни републики, от Херсонска и Запорожка области – и обръщам внимание на това: именно от цялата територия на тези области в техните административни граници, съществували към момента на влизането им в Украйна. Веднага щом Киев заяви, че е готов за такова решение и започне реално изтегляне на войските от тези региони, а също така официално уведоми за отказа от плановете си за присъединяване към НАТО, нашата страна веднага, точно в този момент, ще издаде заповед за прекратяване на огъня и за започване на преговори", уточни руският президент.

“Днес правим още едно истинско предложение за мир. Не става въпрос за замразяване на конфликта, а за окончателния му край. Но откажат ли Западът и Киев - тяхна е отговорността за кръвопролитията“, предупреди Путин. 

“Призоваваме за преобръщане на трагичната страница на историята и постепенно възстановяване на отношенията с Украйна и Европа. Ако Киев и Западът отхвърлят новото ни предложение за мир, условията ще са различни“, завършва той.

превод и редакция: ПИК

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 38
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК