Татяна Буруджиева ЗАКОВА Радев: Той е основният двигател на коалицията анти-Пеевски

Акценти

Татяна Буруджиева ЗАКОВА Радев: Той е основният двигател на коалицията анти-Пеевски

282093
на 09.09.2024
Татяна Буруджиева ЗАКОВА Радев: Той е основният двигател на коалицията анти-Пеевски
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Още когато започна опитът на ППДБ да бъдат "основният двигател" на коалицията анти-Пеевски, в тази роля е президентът. Аз твърдя, че коалицията анти-Пеевски не е ефективната коалиция за създаване на правителство, в никакъв случай. Това заяви пред Нова телевизия политологът Татяна Буруджиева. 

препоръчано

"Трябва да се върнем към традиционните, консервативни формати на правене на правителство. Форматът "какво ще прави правителството в полза на гражданите" е много по-смислен, отколкото това, на което в момента присъстваме", добави тя.

И попита риторично: "Кажете, кога президентът се сети, че това е фундаментален проблем?!".

Политологът Георги Киряков заяви на свой ред, че "мнозинството в парламента е много важно" : "Проблемът е, че партиите не могат да постигнат консенсус по основните въпроси - как да бъдат реформирани институциите".

По казуса с избора на главен прокурор, Татяна Буруджиева каза, че много от знаковите персонални промени не водят до никаква промяна.

„Помните колко много си говорихме за Гешев и желанието той да бъде сменен. Няколко години сме без него и никаква разлика”, каза Буруджиева.

Тя отново разкритикува президента: "Въпросът е да разберем, че в момент, в който се сменят центровете на влияние, в който се преразпределя властта и всяко желание ти да кажеш кой с какво да се занимава - след като си подписал указ и държавата вече е в предизборна ситуация, да се опитваш да формираш друг дневен ред... Това говори все едно в мътната вода да се опитате да уловите риба".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 19 септември - отлични финансови постъпления за Близнаците, успехът е със Стрелците
ПИК TV x
Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО) Доц. Стойчев с ТОП АНАЛИЗ пред ПИК TV: Иде вяла и скучна кампания. Компромати и скандали ще има само при... (ВИДЕО)
ново
Днес: 99
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК