Татяна Буруджиева с гореща прогноза: По-вероятно е експертно правителство, подкрепено от център-дясно

Акценти

Татяна Буруджиева с гореща прогноза: По-вероятно е експертно правителство, подкрепено от център-дясно

89452
на 15.02.2021
Татяна Буруджиева с гореща прогноза: По-вероятно е експертно правителство, подкрепено от център-дясно
Автор:   ПИК

"Европейският съд за правата на човека прави разлика между личността и публичната личност". Това каза политологът доц. Татяна Буруджиева, срещу която е заведено дело от Корнелия Нинова, лидер на БСП, заради мнението, което тя е изразила като политолог в интервюта за два пловдивски сайта.

препоръчано

Буруджиева беше категорична, че не е коментирала личността на Нинова, а е изказала мнение само за политиката, водена от социалистическата партия.

"Много важно е колегите ми и аз да можем спокойно да упражняваме своята професия. ... Опираме до това дали рискът, който носят изказванията ни и заплахите от това да бъдем съдени за нашето мнение, няма да доведе при някои колеги да притеснения и автоцензура", изтъкна политологът.

Буруджиева подчерта, че професионалната гилдия, към която принадлежи, има функции в обществото и трябва да може да ги изпълнява спокойно.

Пред БНР Буруджиева коментира предстоящите парламентарни избори.

"Организациите на БСП правят сериозен опит да направят крачка в посока на по-висок резултат", коментира тя във връзка с реденето на листите на социалистите.

Според нея това, че доста дълго време в социологическите проучване БСП е на второ място, показва тенденция, която разкрива разпределението на местата в изборната класация.

"ГЕРБ ще търси обновление. ... Тезата, че водачи на листите им ще са министри, влиза в синхрон с посланието, на което вероятно ще опрат кампанията си, че те могат да дадат позитивни резултати в управлението", смята политоложката.

По думите ѝ за ДПС залогът на тези избори е запазването на третото място.

Тя изказа мнение, че на тези избори партиите във формираните коалиции повече ще си подпомогнат резултатите, отколкото да си пречат.

"Няма много голяма вероятност правителство да се състави от център-лява коалиция. ... Възможно е експертно правителство, но то ще има ясна политическа подкрепа в парламента или в център-ляво, или в център-дясно. По-вероятно е експертно, подкрепено от център-дясно. Големият въпрос е какво ще бъде правителството, но това ще зависи от избора на гражданите", обобщи доц. Татяна Буруджиева.

Сподели:
Бомба x
Какво да правим, за да постигнем перфектно тяло за лятото Какво да правим, за да постигнем перфектно тяло за лятото
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Звезда от Откраднат живот тайно стана майка за втори път САМО В ПИК TV: Звезда от "Откраднат живот" тайно стана майка за втори път
ново
Днес: 17
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това