Вход
София
Времето в София 10 o C

Театърът във Враца подготвя премиера

Театърът във Враца подготвя премиера

на 19.01.2020
5843
0
Театърът във Враца подготвя премиера
Автор: ПИК
19.01.2020
0
5843

Врачанският театър стяга нова премиера, съобщава ”Конкурент”.

В края на месеца се очаква да е готово представлението „Хиляда метра над морето ІІІ“ от Петър Маринков. Режисьор на постановката е бившият директор на пазарджишкия театър Владлен Александров, сценографията и костюмите са на Весела Статкова и Иван Карев, а музиката – на Евгени Господинов

В представлението се включват по-голямата част от актьорите от трупата на театъра: Теодор Софрониев, Делчо Чолаков, Кирил Стаменов, Росица Огнянова, Димитър Димитров, Румяна Мерджанска, Калин Костадинов, Борислав Сарафанов, Ивайло Кирев, Красен Ханджиев, Ивайло Вълчев.

Според авторите на спектакъла „отдавна подобна пиеса не е поставяна на българска сцена. Тя е последната от три комедии, замислени като триптих с общото заглавие „Хиляда метра над морето“. Те имат различни биографии, защото се раждат и живеят на сцената в различни епохи. Първата „Хиляда метра над морето“ след бравурен полет бе отстреляна с политически страх и яростна завист. Втората, носена на крилете на обновата, кацна в повече от десет театъра. Тя както и първата предвеща, какво  очаква страната ни в следващите години.

Третата „Хиляда метра над морето“ с подзаглавие „Айгър“ върви към премиера в театъра, на който най-приляга пръв да я постави. Защото коренът на тези пиеси е в тоя Балкан“, споделят от врачанския театър в аванс.

 

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого ще гласувате при избори днес?
Общо гласували: 33086
архив

Мъж е при врачка.

Тя:

- До 50 години ще страдаш от безпаричие.

Той:

- А след това?

Тя:

- След това ще свикнеш

x
България и САЩ подписаха ключови документи за 5G мрежите и ядрената енергия за граждански цели
x
ЗВЕЗДИТЕ ВЕЩАЯТ: Не се претоварвайте, днес е ден за решение на всекидневни проблеми
x