ТЕЖКА ЗИМА В СЕВЕРОЗАПАДА: Селища в Монтанско останаха без ток, отрязан е достъпът до хижа Ком

Региони

ТЕЖКА ЗИМА В СЕВЕРОЗАПАДА: Селища в Монтанско останаха без ток, отрязан е достъпът до хижа Ком

5433
на 11.01.2021
ТЕЖКА ЗИМА В СЕВЕРОЗАПАДА: Селища в Монтанско останаха без ток, отрязан е достъпът до хижа Ком
Автор:   ПИК

Тежкият мокър сняг е причинил аварии в електрически далекопроводи на различни места в планинските части на област Монтана, съобщиха от областната управа в града.

препоръчано

Прекъснат е далекопровод от 110 киловолта в община Чипровци, който води към електрическата подстанция в село Мартиново. Заради това няколко селища от община Чипровци са без ток.

Екипите на Електроенергийния системен оператор, съвместно с тези на ЧЕЗ, работят за отстраняване на аварията и възстановяване на електрозахранването на подстанцията и засегнатите населени места в община Чипровци.

Остава усложнена метеорологичната обстановка в Северозападна България. Екипите на Електроенергийния системен оператор в цялата страна са в постоянна готовност за отстраняване на паднали дървета и възстановяване на нормалната работа на засегнатите от обилния снеговалеж електропреносни съоръжения, съобщиха от дружеството.

Друга авария е оставила без ток около 3000 души в села от общините Берковица и Вършец. Екипите на електроразпределителното дружество в момента работят по отстраняване на авариите.

Работи се и по премахване на паднали върху пътното платно дървета на различни места в старопланинския проход Петрохан, който свързва Монтана и Берковица със София.

През нощта в Монтана и много селища от региона е валял проливен дъжд, примесен със сняг, на някои места са падали и гръмотевици, което не е характерно за зимните месеци. Количеството на валежите в Монтана е 41 литра на квадратен метър, а в другите селища на региона 33-38 л/кв.м., съобщиха от хидро-метеорологичната станция край Монтана.

През последните три дни нивото на язовир "Огоста" край Монтана се е повишило с 68 сантиметра. В момента във водохранилището са събрани около 304 милиона кубически метра вода, при максимално възможен обем от 505 млн. куб. м. вода.

Два пътя в област Монтана са затворени за движение - прохода Петрохан и шосето от Берковица до хижа Ком в Стара планина. Останалите пътища в региона са почистени и опесъчени и са проходими при земни условия, обявиха от Областното пътно управление в Монтана.

Сподели:
Бомба x
Какво да правим, за да постигнем перфектно тяло за лятото Какво да правим, за да постигнем перфектно тяло за лятото
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Звезда от Откраднат живот тайно стана майка за втори път САМО В ПИК TV: Звезда от "Откраднат живот" тайно стана майка за втори път
ново
Днес: 20
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това