Тежките боеве в Судан не стихват

Африка

Тежките боеве в Судан не стихват

7674
на 29.04.2023
Тежките боеве в Судан не стихват
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Тежките боеве в Судан не спират, въпреки обявеното удължаване на примирието. Стотици са загиналите в конфликта, който избухна преди две седмици.

препоръчано

В основата на битките в Судан е съперничеството за власт между двама генерали, които организираха военен преврат преди две години и осуетиха прехода към демокрация. Армията воюва със Силите за бърза подкрепа, напомня ни БНР.

Най-интензивни сражения с използване на артилерия и авиация се разгръщат в столицата Хартум и най-големия град Омдурман, както и в района на Дарфур, където от началото на седмицата загинаха десетки хора. Лекари от столицата предупреждават колегите си, че паравоенните формирования отвличат медицински персонал, за да лекува ранени бойци.

Заради кризата много страни евакуираха гражданите си от Судан, включително България.

Турция съобщи, че един от нейните самолети за евакуация е бил обстрелван в околностите на столицата, няма пострадали при инцидента.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО)
ново
Днес: 22
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК