Тежки въпроси на Страхил Ангелов до новите шефове на БСП

Акценти

Тежки въпроси на Страхил Ангелов до новите шефове на БСП

161207
на 11.07.2024
Тежки въпроси на Страхил Ангелов до новите шефове на БСП
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Като партиен член очаквам от БСП да отговори категорично на няколко въпроса, които възникнаха през последните дни, а именно:

1. Споделяме ли гордостта и ентусиазма на Главчев, който с апломб нарича България "източен фланг"? Това ли е бъдещето на децата ни - да бъдат нечий фланг?

2. Считаме ли Русия за заплаха и руския народ за враг? Оговорът на този въпрос е ключов, за да бъдем честни с избирателите си, защото според мен в момента най-голямата заплаха за сигурността на България и на света като цяло е НАТО и тези, които ръководят организацията.

3. Намираме ли за редно обрулена България, в която се събират пластмасови капачки за закупуване на линейки и кувьози, да финансира безсрочно самодържеца Зеленски, който забрани изборите и "управлява" Украйна извън мандата си? Даваме ли си сметка колко неща, които липсват в България могат да бъдат набавени или построени с 80 милиона евро, които са 157 милиона лева, вместо тези пари да се изсипят в джобовете на оплисканата с кръв клика на Зеленски!

4. Ще преговаря ли БСП с Делян Пеевски за съставяне на някакво бутафорно "програмно" правителство, каквито тезиси се лансират от някои хора в публичното пространство. Изобщо счита ли някой за сериозно дори да се мисли за какъвто и да било кабинет излъчен от това Народно събрание, при положение че в половината парламентарни групи има разцепление и не е ясно кой реално ги ръководи и съответно как биха гласували различните фракции.

Считам, че при този разпад, който всички наблюдаваме и при изключително ниската представителност на деветоюнци, да се говори за правителство е несериозно. Няма нужда да се опитваме да внушаваме на народа неща, в които самите ние не вярваме - това е демагогия, която вече не импонира на никой. Доскоро "експертен кабинет" в превод означаваше да се пробутат калинките на Пеевски през различни политически партии и същите да бъдат представяни като "независими експерти". Днес това вече не важи, просто му мина времето, защото самияj Пеевски не контролира ДПС, а от там и много други организации и институции.

5. Каква е позицията на БСП относно провеждането на референдум за отлагане на членството на България в Еврозоната? Считаме ли, че отказа от национална валута без допитване до народа може да се разглежда като "демократична практика" и намираме ли за редно подписите на над половин милион българи да бъдат най-брутално и арогантно изхвърлени в кошчето за боклук?

Важно е да се има предвид, че по-голямата част от членовете и симпатизантите на партията се подписаха под искането за референдум, включително и АЗ!

Време разделно е и "снишаването" няма да помогне - то не е и никога не е било решение в политиката! Нещата трябва да се наричат с истинските им имена. Времето на нищо незначещото политкоректно говорене отмина другари. Съдбата обича смелите!

Страхил Ангелов

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО) Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО)
ново
Днес: 2
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК