ТЕЖКИ ДУМИ: Папа Франциск критикува Владимир Путин

Европа

ТЕЖКИ ДУМИ: Папа Франциск критикува Владимир Путин

10249
на 03.04.2022
ТЕЖКИ ДУМИ: Папа Франциск критикува Владимир Путин
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Папа Франциск разкритикува остро руския президент Владимир Путин заради нашествието в Украйна, предадоха световните агенции, цитирани от Нова телевизия.

препоръчано

В реч пред властите на Малта, където в събота той пристигна на двудневна визита, папата заяви, че някакъв човек с власт подклажда конфликти, воден от националистически интереси.

"От изтока на Европа, от земята на изгряващото слънце, мрачните сенки на войната сега се разпростират. Ние мислехме, че инвазиите на други страни, дивашките улични битки и ядрените заплахи са мрачни спомени от едно далечно минало", заяви папата пред малтийските власти.

"Но ледените ветрове на войната, които носят само смърт, разрушение и ненавист, пометоха мощно живота на много хора и засегнаха всички нас. Отново някакъв човек с власт, тъжно озовал се в плен на анахроничния повик на националистическите интереси, провокира и подклажда конфликти", подчерта той.

И преди това на няколко пъти папата осъди неоправданата агресия и жестокостите на войната. 

"Нека нощта на войната, която се е спуснала над човечеството, да не позволява на мечтата за мир да увехне", заяви още папата.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 октомври - лично щастие и приходи очакват Везните, сексуални разочарования за Скорпионите
ПИК TV x
Георги Харизанов пред ПИК TV: Равноотдалеченият премиер на ППДБ е лъжа! Опитват се да преметнат избирателите, че не са с ГЕРБ (ВИДЕО) Георги Харизанов пред ПИК TV: "Равноотдалеченият премиер" на ППДБ е лъжа! Опитват се да преметнат избирателите, че не са с ГЕРБ (ВИДЕО)
ново
Днес: 40
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК