Тежки сражения в Украйна. Руснаците настъпват в Харковска област

Европа

Тежки сражения в Украйна. Руснаците настъпват в Харковска област

28776
на 11.05.2024
Тежки сражения в Украйна. Руснаците настъпват в Харковска област
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Тежки сражения по цялата фронтова линия в Украйна. Това съобщи украинският президент Володимир Зеленски в нощното си обръщение и потвърди, че руската армия е опитала да разшири операциите си на украинска територия.

препоръчано

Вестник "Украинска правда" съобщава, че руските части са овладели четири села в Харковска област и се опитват да си проправят път към Волчанск. За района на града е обявена евакуация на цивилното население. Повечето хора, които напускат домовете си, са възрастни. Волчанск се намира на около 70 километра от Харков, който е втория по големина град в Украйна.

Заради руската офанзива по суша, Съединените щати обявиха нов пакет от военна помощ за Украйна. Тя е в размер на 400 милиона долара. Това е третата военна помощ, която Киев получава от Вашингтон в рамките на три седмици.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 2 юли - Овните да се въздържат от взимане на важни решения, Козирозите да не прекаляват с хвалбите си САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 2 юли - Овните да се въздържат от взимане на важни решения, Козирозите да не прекаляват с хвалбите си
ПИК TV x
Политолог с ТОП прогноза пред ПИК TV: Центробежни сили се вихрят в ДПС. Ще има привременно правителство, защото партиите нямат пари за нови избори Политолог с ТОП прогноза пред ПИК TV: Центробежни сили се вихрят в ДПС. Ще има "привременно" правителство, защото партиите нямат пари за нови избори
ново
Днес: 94
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК