Тежко е състоянието на най-възрастната пострадала при взрива във Варна

Инциденти

Тежко е състоянието на най-възрастната пострадала при взрива във Варна

8520
на 15.01.2020
Тежко е състоянието на най-възрастната пострадала при взрива във Варна
Автор:   ПИК

Тук можеш да откриеш игрите на efbet, в които се крие Extra Bonus (18+)

Състоянието на най-възрастната пострадала при взрива в блок 320 в квартал „Владислав Варненчик“ във Варна е тежко. Жената е преместена от Клиниката по токсикология в Реанимацията на Военноморска болница. Това съобщи за Варна директорът на лечебното заведение проф. Ивайло Въжаров. По думите му става въпрос за 81-годишната Ивана Проданова. Жената е настанена в Реанимацията и е на командно дишане.

препоръчано

Проф. Въжаров допълни, че други три жени, приети в болницата след взрива от 13 януари, вече са изписани и се подобряват.

По информация на кмета на града Иван Портних, към днешна дата 14 души от входа, в който се случи фаталният инцидент, вече са получили временен подслон от Общината. 36 са жилищата във входа, а обитаемите от тях са 30. 15 от апартаментите са сериозно засегнати. Още в първия ден след произшествието едно четиричленно семейство, чиито дом е сред опожарените, е потърсило помощ за настаняване. Създадена е организация за преглед на щетите и обследване в блока. В днешния ден е извършено разчистването на апартаменти, намиращи се до взривеното жилище на четвъртия етаж в жилищния вход. Още от днес е предвидено възстанвяване на ВиК инсталацията. Фирмата, която обследва сградата, е започнала разчистването на двата най-силно пострадали апартамента.

До момента вече има и строителни фирми, които са се отзовали на призивите за справяне с щетите във входа. Една от тях се е ангажирала да обследва състоянието на електрическата инсталация. Направена е комисия за конструктивна експертиза на сградата, като първоначалният оглед не показва съществени проблеми. Тъй като имотите са частни, отпускането на публични средства е по-сложно. Пострадалите семейства могат да кандидатстват за еднократна помощ в размер до 375 лева. Те могат да подадат и заявления към Дирекцията за социално подпомагане, също за отпускане на парична помощ.

В социалните мрежи граждани също създадоха страница за подпомагане на пострадалите хора от входа, в който стана инцидентът.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 147
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК