Обрат: Телеграм ще дава на властите някои потребителски данни

ЧАС ПИК

Обрат: Телеграм ще дава на властите някои потребителски данни

11641
преди 4 часа
Обрат: Телеграм ще дава на властите някои потребителски данни
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Приложението Telegram ще дава някои потребителски данни на властите. Това обявиха от фирмата месец след ареста във Франция на основателя на платформата Павел Дуров. Ще бъдат предоставяни IP адреси и телефонни номера, ако властите имат съдебно разпореждане или друго законно основание.

препоръчано

Павел Дуров написа в публикация в мрежата, че един на всеки 100 хиляди потребители на Telegram се занимава с незаконна дейност, но точно те развалят имиджа на цялата платформа, отбелязва Нова телевизия.

Решението да се дават данни на властите представлява значителен завой в политиката, декларирана от Дуров и Telegram. В обвиненията към него френската прокуратура казва, че прикрива престъпна дейност.

Приложението е известно с това, че пази анонимността на потребителите, но критиците на тази политика казват, че то се е превърнало в предпочитан инструмент на мрежи за тежки престъпления - от терористични актове до детска порнография.

Арестът на Дуров през август беше коментиран и като атака срещу свободата на словото. Той разпали отново дебатите колко и какво да бъде позволено в социалните мрежи и каква отговорност носят техните собственици.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Ето го топ хороскопа на Алена за вторник - денят е успешен за Овните и емоционален за Скорпионите САМО В ПИК: Ето го топ хороскопа на Алена за вторник - денят е успешен за Овните и емоционален за Скорпионите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов в Боровец: Аз съм зависим само от Господ (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 55
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК