Телешко варено

Рецептите на деня

Телешко варено

19523
на 23.10.2013
Телешко варено
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Продукти: 1 кг телешки джолан ( с кокъла), 4-5 картофа, 2-3 моркова, 2 домата, 1-2 лъжици олио,
половин глава целина, няколко
зърна черен пипер, сол
хрян, магданоз,1 дафинов лист.

препоръчано

Приготовление: В тенджера под налягане се вари месото до готовност, като преди това се препенва внимателно. Слага се и главата целина, която след това се изхвърля, а също и черният пипер. Той може да е цял и по възможност се слага в тензухена торбичка и след това също се изхвърля. След това месото се нарязва на кубчета. Бульонът трябва да е бистър.
В друга тенджерата се прелива през цедка бульонът, слага се и олиото. Когато заври отново, се добавят нарязаните на по - едро картофи и моркови, солта, дребно нарязани 2-3 стръка целина и магданоз. Когато зеленчуците се посварят, добавя се и настърганите или нарязани домати.
Когато се сервира, може да се поднесе и люта добавка от настърган хрян в сол и оцет. Може да се направят и люти пукани чушки в олио, оцет, захар и сол.

 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО) Политолог пред ПИК TV: Отвращението към изборите е заложено преди четири години, когато Радев излезе с вдигнат юмрук (ВИДЕО)
ново
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК