Темида затрупана с дела за домашно насилие

Темида

Темида затрупана с дела за домашно насилие

6577
на 14.07.2023
Темида затрупана с дела за домашно насилие
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

63 престъпления в условията на домашно насилие са регистрирани в Пловдив и региона за първото полугодие на 2023 г., показва статистиката на полицията в града под тепетата.

препоръчано

За сравнение - през същия отчетен период на миналата година случаите са били 45, пише "Марица“.

Статистиката обаче обхваща жертвите, потърсили полицейска помощ. Голяма част от потърпевшите остават извън числата заради страх, срам или чувство за вина. В 23 от всички 63 случая през първите шест месеца на годината са причинени телесни повреди - леки, средни и тежки. 12 от критичните ситуации са свързани и със закана за убийство. 26 от насилниците пък са нарушили ограничителна заповед.

Папките с дела, свързани с домашно насилие, се трупат по масите на съдиите, а жертвите все още не се чувстват уверени в ръцете на съдебната система.

Същевременно насилието все повече се толерира, което води до рязко нарастване в броя на потърпевшите. 

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Телците да не помагат на безотговорни колеги, Раците да не дават заеми
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Проф. Рачев с голяма новина за времето, която мнозина очакват да чуят (ВИДЕО)
ново
Днес: 22
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК