Вход
София
Времето в София 9 o C

ТЕМИДА СЕ ТРЕСЕ! Скандалният председател на ВКС Лозан Панов тъпче законите заради убиеца Полфрийман - плаши съдии с дисциплинарки, ако не решат правилно делото за пускането му

ТЕМИДА СЕ ТРЕСЕ! Скандалният председател на ВКС Лозан Панов тъпче законите заради убиеца Полфрийман - плаши съдии с дисциплинарки, ако не решат правилно делото за пускането му

на 14.10.2019
35218
27
ТЕМИДА СЕ ТРЕСЕ! Скандалният председател на ВКС Лозан Панов тъпче законите заради убиеца Полфрийман - плаши съдии с дисциплинарки, ако не решат правилно делото за пускането му
Автор: ПИК
14.10.2019
27
35218

Председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов излезе скандално от тогата на върховен съдия и пусна публично обръщение, изразяващо личната му политическа позиция по случая с предсрочното освобождаване на осъдения за убийство на 20 години затвор Джок Полфрийман. Грубото погазване на законите и независимостта на съдебната власт, направено при това от магистрат, е безпрецедентен акт.

Нещо повече - председателят на най-висшата съдебна инстанция въвлече пресслужбата на институцията в своя сценарий, за да заеме страна по висящото делото, което бе образувано по искане на главния прокурор Сотир Цацаров и по силата на случайното разпределение на делата се падна на върховните магистрати Жанина Начева, Бисер Троянов и Надежда Трифонова.

Подобно позиция на ръководител на който и да е орган на съдебната власт, още повече на ВКС, е безпрецедентна, тъй като съдържанието й грубо потъпква Етичния кодекс на българските магистрати. В него изрично е записано, че всеки магистрат е длъжен да е независим при взимането на решения, да не се "влияе от мнението на своите колеги, но и не предприема действия, с които би накърнил тяхната независимост".

В скандалното обръщение на Лозан Панов обаче се съдържат заплахи с образуване на дисциплинарни производства от страна на Висшия съдебен съвет (ВСС) към съдебния състав, който трябва да реши делото.

Както и директен натиск върху колегите му "максимално да съкратят срока си за произнасяне по този елементарен, от правна гледна точка, казус", твърди Панов и по думите му трябвало да се сложи край "на това беззаконие и произвол – тежък удар върху имиджа на страната ни".

В твърденията му няма и буква за това, че цяла България скочи срещу пускането на убиеца Полфримайн, а куп магистрати обявиха, че решението на соросоидния съдия Калпакчиев е в разрез със законите, тъй като той е бил обвързан с организацията БХК, която се явява пряк участник в делото. Тя от една страна е наградила съдията с титла "човек на годината", от друга е регистрирала НПО на името на убиеца Полфрийман, от трета е обвързана финансово със съдията, тъй като получават грантове от "Америка за България", а от четвърта дава положителна оценка за убиеца, на база на която след това съдията го пуска! 

Скандалните твърдения на овъртоления в "Апартаментгейт" Панов, който живее в евтин апартамент от кумовете си от "Артекс", не спират до тук. 

Той директно казва на тричленния състав от върховни съдии точно как да решат делото.

"Призовавам Ви, уважаеми съдии, да поемете Вашата отговорност, защото срамът от грубото потъпкване на българските закони няма да е само Ваш, а на цялата институция. Бъдете силни и пазете достойнството на тогата и в онези моменти, в които липсата на опора в мрежата от обвързаности на бившата Държавна сигурност ще Ви карат да се чувствате като дърво без корени! Зная, че за истински независимите сред Вас, които следват закона и са безпристрастни, "подкрепата" на Висшия съдебен съвет ще се изразява в дисциплинарни производства. И въпреки това не предавайте съвестта си!", продължава политическата си реч председателят на ВКС.

В обръщението си Лозан Панов дори влиза в ролята на адвокат на Джок Полфрийман и се обръща към вътрешния министър Младен Маринов с повече от настоятелен тон да предприеме мерки, за да осигури напускането на австралиеца на страната, пише "Правен свят". "Призовавам вътрешният министър незабавно да изпълни определението на Софийския апелативен съд, тъй като грубо нарушава правото на австралийски гражданин свободно да се придвижва", пише още в обръщението си Панов.

Из Кодекс за етично поведение на българските магистрати:

1.З. При вземането на решения магистратът е независим и не се влияе от мнението на своите колеги, но и не предприема действия, с които би накърнил тяхната независимост;

4.4. Колегиалните отношения между магистратите и служителите в съдебната система, независимо от мястото на служебната йерархия, трябва да се основават на взаимно уважение и толерантност чрез въздържане от всякакво поведение, което вреди на репутацията на органите на съдебната власт;

7.4.Магистратът няма право да изразява публично предварително становище по конкретни преписки и дела;

9.2. Магистратът не участва по какъвто и да е начин в партийно- политическа дейност и не се намесва в политически или бизнес среди на влияние;

Сподели:
свързани новини
Напиши коментар »
(27)
1
За този джендърски , продажен мерзавец Лизан Панов и жълтопаветната му хомо шайка - бърз арест, трибунал и до стената!
2
какво прави тук, на майната си, един австралиец чак от Австралия.
3
Какво ли са обещали на престъпника nuдялkoв и cuн на червен изрод, мaмuцaтa neдaл да eбa фeйkoв. Мaмuцaтa тu noтoмcтвeн дoнocник да eбa, кога ще има лycтрация за такива червени изроди, да ви eбe мaйkaтa богопомазана да ви eбa.
4
И така.Значи след като БХК "скача" на Гешев, Той работел добре !!!!!! Алооооу, а ако не "скачаше" на Гешев, тогава зле ли щеше да работи, и зле ли е работил, бе EБAHИ ГЪ30ВЕ?!..................Това е втори пост, ЗАЩОТО PIKoчите изтриха предишния.....хахаха, БОКЛУЦИ.
5
ТРИЕТЕ, и ОСТАВЯТЕ САМО ПОСТОВЕТЕ, където ГЕЙберастката ИЗМЕТ се ПОДМАЗВА на ТИКВАТА, и ПЛЮE СВОБОДОЛЮБИВИТЕ БЪЛГАРИ.....И3РОДИ.
6
След като един съдебен състав взе решение за освобождаване на Полфрийман защо Цацаров се намеси в решението им!?!? Явно според ПИК това не е намеса!?!? Защо няма и един ред с критики срещу мотивите на съда за освобождаването!?!? Не им отърва! Дали има нарушаване на закона в тези мотиви?? Законът не е ли еднакъв за всички убили!? Това първият случай на предсрочно освободен затворник с присъда за убийство ли е !?!? И никой ли от ПИК не е гледал видеозаписите от камери за конкретната ситуация!?!?
7
https://www.segabg.com/hot/lozan-panov-bulgariya-prekrachi-granicata-po-sluchaya-polfriyman
8
НЕМА КОЙ ДА МУ СЕ НЕ ВИДИ?
9
защитават австралийския талибан,Господ ще им го върне с лихвите!
10
И аз искам в пандиза , макар и само за една година -- " приятели и съмишленици " са ми говорили за такива щури купони и палави изпълнения , че съм готов доброволно да вляза без присъда .
11
пукнеш в адски мъки изрод соросоиден продажен!
12
13
току що изтриха половината коментари ...
14
Продажниците четат както дявола чете евангелието..Прочетете какво е казал човека и как го коментират свинските подлоги и ще видите , че няма нищо общо с реалността.А факта , че нашите прасеподобни прокурори задържат съвсем незаконно амнистиран човек е абсолютен факт.
15
ли ще си стоите по къщята и ще чакате тая соросоидна корумпирана измет да се гаври с вас или масово както в Румъния да се прати тая продажна сган на бунището или правосъдие на куково лято
16
Съда е неприкосновен!!! Лозан Панов е прав,честен човек!!!
17
Убийте този чифут и подлога на ЦИОНИЗМА БЕ....Ние нямаме съдебна система,тя е обвързана пряко с организираната престъпност и обслужва Българската мафия и ШАЛОМ ...Ционистите плащат за да бъдат обслужвани..Този Полфрийман е ЧИФУТСКА ПОДМЕТКА ляв пе.д.е.р.а.ст дошъл от долната земя на затворници,проститутки и престъпници.Той е еврейска подметка с леви прогници ционистки убеждения..Мръсен австралийски ГЕНЕТИЧЕН ОТПАДЪК потомък на ПРЕСТЪПНИЦИ...Всички от съдебната си-ма на БГ трябва да бъдат съдени от трибунал и да бъдат внедрени нови съдии из цяла България от млади хора с националистически убеждения и със СЪРЦА...
18
Щях да кажа че единственото, което се тресе е мозъка на Недьо, ма не става, щото той няма такъв продукт! Тъп и жалък до безобразие, а ако го видя някъде скоро, ще му налея малко в кухата кратунка!
19
Засрамете се!!! Нека всеки прочете какво е казал Панов и да се увери как тази “медия” се опитва да го манипулира. И вие, дето плюете грозно и заклеймявате - ако не сте от платените ГЕРБСП-ари - прочетете какво е казал. Има го в малкото свободни и обективни медии - Сега, Свободна Европа, Капитал, Дневник, webcafe ... Позор за този гнусен сайт
20
Чета книгата на Джордж Оруел ,,1984" и с изненада установявам, че тоя човек е предрекъл съществуването на сайта ,,Пик".В книгата му всичко е антилогично и наобратно.Войната е мир, свободата е робство, невежеството е сила.В Пик е абсолютно същото.....чета интервюто на Лозан Панов в друг сайт и след това тук.....еми всичко е представено по коренно различен начин.Все едно четеш друго интервю...
21
Мръсен долнопробен соросоиден п-едераст що не си четеш тия ментеливи прокобски медии ами сереш говната си тук да ти ЕПМ!
22
Фрийман е свободен човек излизането на решението на ВКС,по повод обжалването на неговото предсрочно .
23
когато Полфриймън осъди България в Европейския съд. Истината за това убийство от години се укрива, но от последния разпространен видео-материал става ясно, че подсъдимият е жертва, а не престъпник.
24
се напълни сайта с болшевишко-соросоидни тролове като 3,5,6,12,13,14,16,19,20 и 22 ия мръсна отпадъчна мъртвешка миризлива измет
25
Адвокатът на Фрийман с решението на Апелативния съд да отиде в Бусманци и да настоява за извижзането на Фрийман.В момента в София има английски журналисти,те също могат д бъдат поканени да отразят извеждането от общежитието на Джон Пол.
26
Браво недо.дялко, Как само изкриви казаното от Панов: той казва “ не се страхувайте от дизциплинарки. Водете се от закона” . А вие лъжете че е заплашвал с дизциплинарки. Измекяри сте всички дето списвате този парцалив сайт. И тези дето ви вярват ... ми те са ви заслужили. Заслужили сте се един друг. Измет. Спечели си сребърниците с този пасквил. Браво Недо.дялко. Разчиташ на невежеството на читателите на този парцал. Но един ден ще се обърнат и тези дето ти плащат срещу тебе
27
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кой е най-успешният политик в България по време на прехода?
Общо гласували: 16882
архив

В бара видимо отчаян мъж седи с чаша уиски. Минава някакъв, изпива му скоча на екс и отминава. Човекът: - Обраха ми къщата, жената взе децата и замина, вилата изгоря, любовницата ме заряза. Асега някакъв гъз ми изпи и отровата.

няма нови новини
Днес: 125
hot
най-четени новини в момента
сега
2919
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV: Корнелия Нинова проговори след тежкия пленум на БСП - червената лидерка бяга от въпросите на Ива Николова (ОБНОВЕНА)
x
САМО В ПИК: Топ астроложката Алена с пълен хороскоп за понеделник - Овните да внимават, проблеми тормозят Близнаците
x