Тереза Мей продължава да търси компромис за Брекзит

Европа

Тереза Мей продължава да търси компромис за Брекзит

6584
на 24.02.2019
Тереза Мей продължава да търси компромис за Брекзит
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Вотът за Брекзит не трябва да бъде възпрепятстван и правителството трябва да поддържа "абсолютен" фокус върху него, заявипремиерът Тереза Мей, цитирана от Би Би Си. В реч пред активисти на консерваторите премиерът каза, че "най-лошото нещо, което може да се направи, е да бъде загубен фокусът". Коментарът й идва на фона на финалната фаза от преговорите й с Европейския съюз.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

По-рано трима проевропейски настроени членове на кабинета предупредиха, че могат да гласуват за забавяне на Брекзит, за да се предотврати "катастрофално" излизане от блока без споразумение. Тереза Мей подчерта, че не трябва да има партийни "чистки" заради депутати с различни възгледи.

Преди решаващите гласувания в Камарата на общините следващата седмица Грег Кларк, Амбър Ръд и Дейвид Гоук заявиха за "Дейли мейл", че ще бъдат готови да се противопоставят на премиера и да гласуват за отлагане. Това доведе до призиви за оставките им от консерватори брекзитиъри.

Засега датата, на която Великобритания трябва да напусне Европейския съюз, остава 29 март, пояснява БНР. Правителството обаче многократно отказа да изключи възможността страната да напусне блока без официална сделка, в случай че Тереза Мей не успее навреме да убеди членовете на парламента да одобрят споразумението, договорено от нея с Брюксел.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 18 април - денят носи успех за Телците, Стрелците имат възможност да попълнят банковата си сметка
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО) САМО В ПИК TV! Стойчо Стойчев предупреди за възможен страшен батак, ако Главчев подаде оставка: Всичко се счупи заради изказването на Борисов за външния министър (ВИДЕО)
ново
Днес: 4
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК