Тереза Мей ще поиска парламентът да гласува за бъдещите отношения с ЕС

Европа

Тереза Мей ще поиска парламентът да гласува за бъдещите отношения с ЕС

4755
на 05.03.2019
Тереза Мей ще поиска парламентът да гласува за бъдещите отношения с ЕС
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Премиерът на Великобритания Тереза Мей възнамерява да поиска от лейбъристките депутати парламентът да гласува за бъдещите отношения между Обединеното кралство и Евросъюза. Това трябва да е цената за подкрепата им за нейната сделка по Брекзит. Битката й с консерваторите-евроскептици се засилва все повече, съобщава The Guardian, цитирани от „Фокус”.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

Лейбъристки депутати са й казали, че пакет с повече гаранции за работниците след Брекзит е достатъчен да убеди поне още трима-четирима за нейния проектозакон за напускане на ЕС. Той трябва да се обсъжда утре в Камарата на общините.

Освен това Мей е била предупредена, че предложението й да се отдели за по-бедните градове сумата от 1.6 милиарда паунда, може да се окаже неефективно, тъй като лейбъристките парламентаристи, които възнамеряват да я подкрепят, ще бъдат изложени на обвинения, че са били подкупени от „Даунинг Стрийт”.

Източник от „Даунинг Стрийт” №10 заяви, че Мей е обещала да даде по-голяма роля на парламента в изработването на политическата декларация, но все още не е обяснила какво точно ще означава това.

Мей е изправена пред огромно предизвикателство да спечели достатъчно подкрепа за своята сделка по Брекзит през следващата седмица. Някои от хардлайнерите сред консервативните евроскептици заявиха в понеделник, че те може да предпочетат удължаване на срока за излизане от ЕС вместо да подкрепят сделка, която няма да разреше въпросите свързани с ирландската граница.

Източник, близък до един от министрите в кабинета е казал за вестника, че „няма изгледи“ проектът да мине следващата седмица в парламента, но все пак на „Даунинг Стрийт” са като че ли, с “бронирано мислене“ и продължават да се опитват да привлекат отделни депутати да подкрепят сделката.

Премиерът се нуждае от още 110 гласа, за да мине проектът й в Парламента. Те ще бъдат добавени към близо 115-те гласа на консерваторите и на евроскептиците от Демократичната юнионистка партия и към приблизително 40 гласа на лейбъристите, представляващи районите, които са за напускане на ЕС.

Въпреки несигурната ситуация на „Даунинг Стрийт” продължават срещите с лейбъристки депутати и поддръжници на кампанията „Народен глас”.

 

 

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
ГОРЕЩО В ПИК! Асен Василев се кълне пред депутатите, че не познава Марин и Стефан Димитрови: Никога не са идвали в Министерството на финансите (НА ЖИВО) ГОРЕЩО В ПИК! Асен Василев се кълне пред депутатите, че не познава Марин и Стефан Димитрови: Никога не са идвали в Министерството на финансите (НА ЖИВО)
ново
Днес: 81
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК