ТЕЦ "Бобов Дол" привлича ферми за добив на криптовалути, предлагайки им изгоден ток

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

ТЕЦ "Бобов Дол" привлича ферми за добив на криптовалути, предлагайки им изгоден ток

29127
на 18.04.2018
ТЕЦ Бобов Дол привлича ферми за добив на криптовалути, предлагайки им изгоден ток
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

В сайта на ТЕЦ Бобов Дол попаднахме на любопитна информация, за това, че се предлагат помещения под наем, които са собственост на Дружеството. От написаното става ясно, че основната идея на Ръководството е на територията на Предприятието да се създаде голям комплекс, обединяващ различни български ферми за добив на криптовалути. Веднага потърсихме представител на Ръководството за коментар по темата. Успяхме да се свържем с Даниел Бойчев, който е на длъжност главен счетоводител в ТЕЦ Бобов Дол. Той ни даде повече информация относно тези нови нестандартни планове на Дружеството.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

Даниел Бойчев разказа пред медията ни, че самият той се интересува от развитието и бъдещето на криптовалутите в световен мащаб и подкрепя прогнозите, че едва след няколко години те ще се превърнат в стандартно платежно средство или поне ще променят доста неща в сферата на финансите.

Главният счетоводител поясни, че идеята за създаването на комплекс за добив на криптовалути в свободни зони на Предприятието, е свързана най-вече с факта, че ТЕЦ Бобов Дол предлагат на потенциалните наематели възможност за гъвкави цени на електроенергията. Както знаем, електричеството е основната „суровина“ за копачите на виртуални валути и за тях е от съществено значение да си я осигурят на изгодна цена. Даниел Бойчев допълва, че освен това на бъдещите наематели ще бъде предоставено специално вентилирано и добре охранявано помещение за целите на тяхната основна дейност.
„Добивът на криптовалути е дотолкова улеснен, че всеки човек може да печели от него дори и без да притежава специализирани знания в ИТ сферата. Възможно е човек да закупи част от мощността на избрана от него ферма и само от собствеността си да получава доход от пряко добитите в нея монети. На прост език това значи, че за да осигури човек в дома си електричество, не е необходимо да се превърне в частен производител на електроенергия, а може да купува електроенергия от фирмата на доставчика в количестватата, от които той се нуждае. В този момент идва и нашата роля – основната ни идея е да предоставим електроенергия на нашите бъдещи наемодатели на най-изгодните цени, предлагани на територията на страната“ – коментира финансовият директор на Дружеството.
„Все пак това е бъдещето! Допреди години кредитните и дебитните карти бяха новост за нас, а към момента всички са свикнали до такава степен с тях, че все по-малко носят в себе си книжни пари. Убеден съм, че много скоро те ще се превърнат в едно от най-разпространените платежни средства.“ – завършва изказването си Даниел Бойчев.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
ПИК TV! Депутатите обсъждат на второ четене промени в Закона за българите, живеещи извън България (НА ЖИВО) ПИК TV! Депутатите обсъждат на второ четене промени в Закона за българите, живеещи извън България (НА ЖИВО)
ново
Днес: 32
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК