ТЕЦ "Марица-изток 2" гони дълг от милиард

Икономика

ТЕЦ "Марица-изток 2" гони дълг от милиард

18269
на 31.01.2019
ТЕЦ Марица-изток 2 гони дълг от милиард
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Държавният ТЕЦ "Марица-изток 2" трупа все повече дългове. Това стана ясно от коментара на енергийния министър Теменужка Петкова пред ресорната парламентарна комисия.

Дългът на ТЕЦ "Марица-изток 2" доближава 900 милиона лева. Правителството и Българският енергиен холдинг (БЕХ) правят необходимото, обясни Петкова.

Подобни централи са гръбнакът на нашата електроенергийна система, по думите й. Досега предприетите мерки са помогнали да се гарантира енергийната сигурност на страната, както и работните места.

В продължение на три години БЕХ на практика финансира закупуване на емисиите (емисии парникови квоти, които страната ни закупува, за да не бъде глобена въглищната централа за замърсяването на въздуха - бел.ред.", каза Теменужка Петкова.

Никой не бива да се заблуждава, че това се случва безвъзмездно, подчерта тя. Все пак държавната "Марица" е увеличила капитала си. Има опасност заради дълга те да бъде изправена пред декапитализация.

Решение е да се капитализира част от дълга на ТЕЦ "Марица-изток 2" към БЕХ. ТЕЦ "Марица-изток 2" е дъщерно дружество на БЕХ.

WINBET – Ранно изплащане за брой голове за първи път в България! (18+)

препоръчано

Енергийното ведомство се е допитало до ЕК и имаме подкрепата на Брюксел, стана ясно от думите на Петкова.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
ПИК TV! Депутатите обсъждат на второ четене промени в Закона за българите, живеещи извън България (НА ЖИВО) ПИК TV! Депутатите обсъждат на второ четене промени в Закона за българите, живеещи извън България (НА ЖИВО)
ново
Днес: 27
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК