ГОРЕЩО
ДПС-Ново начало на митинг в защита на стабилността в държавата
Радомир Чолаков: Не произвеждаме достатъчно храна
Радев трябва да бъде спрян
РАДЕВ АКТИВИРА ДЕЖУРНОТО СИ ПРОКСИ: Имало ли е разследване за корупция срещу Демерджиев, унищожено при назначението му в служебния кабинет?
Даниел Митов: Два влекача са в готовност да изтеглят танкера, блокиран край Ахтопол - не е опасен
Американска агенция забрани тефлоновото покритие на готварски съдове
Тиганите и тенджерите с незалепващо покритие са опасни за здравето и дори докарват рак, предупредиха учени. Според изследване, продължило 7 години и огласено вчера, хората, използващи такива съдове, по-често имат проблеми с щитовидната жлеза. Много от тях са се разболели от рак. За това е виновна перфлуороктановата киселина – токсично съединение, което е основен компонент на незагарящите материали. Когато тази киселина се загрее, се освобождават токсични газове, които са свързани с риск от рак и проблеми с репродуктивната система. Учените смятат, че вредното въздействие се проявява при по-високи температури, така че, ако все пак готвите в такъв тиган, не го нагорещявайте много. Тефлонът е един от най-използваните промишлени продукти. Наскоро Американската агенция за опазване на околната среда категорично забрани тиганите с тефлоново покритие, пише Vsekiden.com.препоръчано


