ГОРЕЩО
НЯМА ИЗМЪКВАНЕ: Арестуваха стрелеца по бандата на Кирчо Руския в Халкидики - издали го татуировките
Седмичната прогноза на ПИК TV с проф. Георги Рачев: Октомври ще се усеща като септември (ВИДЕО)
ИЗВЪНРЕДНО! Задържаха Паскал (ОБНОВЕНА)
НОВА МОДА ПРЕДИЗБОРЕН АЛЪШ-ВЕРИШ: "Земеделците" на Доган пазаруват гласове не с пари, а с...
НАПРЕЖЕНИЕТО ЕСКАЛИРА: Министерският съвет скочи на ЦИК - обвини комисията, че пали СКАНДАЛ с машините
Американска агенция забрани тефлоновото покритие на готварски съдове
Тиганите и тенджерите с незалепващо покритие са опасни за здравето и дори докарват рак, предупредиха учени. Според изследване, продължило 7 години и огласено вчера, хората, използващи такива съдове, по-често имат проблеми с щитовидната жлеза. Много от тях са се разболели от рак. За това е виновна перфлуороктановата киселина – токсично съединение, което е основен компонент на незагарящите материали. Когато тази киселина се загрее, се освобождават токсични газове, които са свързани с риск от рак и проблеми с репродуктивната система. Учените смятат, че вредното въздействие се проявява при по-високи температури, така че, ако все пак готвите в такъв тиган, не го нагорещявайте много. Тефлонът е един от най-използваните промишлени продукти. Наскоро Американската агенция за опазване на околната среда категорично забрани тиганите с тефлоново покритие, пише Vsekiden.com.препоръчано