BG EN

Тиквеник

Читателски рецепти

Тиквеник

7597
на 04.03.2013
Тиквеник
От Маргарита Станиславова, Перник Необходими продукти: 1 кг брашно 1 с.л. сол 3 с.л. олио 1 кг тиква 1 к.ч. захар 1 ч.ч. смлени орехи канела на вкус Начин на приготвяне: Замесваме средно меко тесто с хладка вода. Разделяме тестото на 6 топчета колкото юмрук, 1 по-малко и едно съвсем малко (колкото топка за тенис). Всички топчета се намазват с олио, подреждат се в тава и се оставят да престоят 30-40 минути. Разточваме средно голямото топче с големина, малко по-голяма от тази на тавата, която сме подбрали. Мажем тавата с олио и разстиламе добре разточената кора така, че да излиза от тавата. В средата на тавата върху кората се слага рендосаната тиква с орехите, захарта и канелата, които са добре смесени предварително. Разточваме най-малкото топче и с него “завиваме” само тиквата. След това всяко едно от шестте топчета се разточва, маже се с олио, не се увива, а се събира небрежно като ветрило. Редят се отвътре навън. Поставя се и последната кора и след това тиквеникът се покрива с частта от най-долната кора, която излиза от тавата. Пече се 40 минути на 180-200 градуса. Пожелавам ви добър апетит!
препоръчано
Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 ноември - успехът ще е с Телците, Везните стабилизират финансовото си състояние САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 ноември - успехът ще е с Телците, Везните стабилизират финансовото си състояние
ПИК TV x
ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Борисов в Дулово: Ако са умни българите, да ме изберат за три месеца за премиер, докато влезем в Еврозоната - благодарих на Урсула фон дер Лайен (ВИДЕО) ЕКСКЛУЗИВНО В ПИК TV! Борисов в Дулово: Ако са умни българите, да ме изберат за три месеца за премиер, докато влезем в Еврозоната - благодарих на Урсула фон дер Лайен (ВИДЕО)
ново
Днес: 0
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК