Вход
София
Времето в София 4 o C

Тираджия, убил жена си с вила, ще лежи 11 години затвор

Тираджия, убил жена си с вила, ще лежи 11 години затвор

на 20.05.2019
6264
1
Тираджия, убил жена си с вила, ще лежи 11 години затвор
Автор: ПИК
20.05.2019
1
6264

Тираджия в САЩ, убил жена си с вила, ще лежи 11 години затвор в Бълария. Магистратите са признали за виновен Н.Н. (на 64 години), обвинен от Окръжна прокуратура – Кюстендил, за извършено от него убийство и за нарушена заповед за защита от домашно насилие – престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 6, пр. 3, вр. чл. 115 от НК и по чл. 296, ал. 1, пр. 3 от НК.

Тираджия сви телефона на гаджето си

Тираджия сви телефона на гаджето си

Тираджия, откраднал мобилния телефон на приятелката си,...

на 18.12.2017

Н.Н. и пострадалата Л.Н. (на 61 години) били женени от дълги години, като през първите двадесет години бракът им протичал сравнително нормално – без сериозни разногласия и конфликти.

През 1998 г. Н. заминал в САЩ, където започнал работа като шофьор на тежкотоварен автомобил. Голяма част от придобитите парични средства той изпращал на съпругата си – Л.Н., като я снабдил и с генерално пълномощно за представителство и извършване на правни действия. С получените пари били изградени жилища за членовете на семейството в София и две къщи в село Косово, община Трекляно. В един момент Н.Н. бил информиран от по-голямата си дъщеря – Д.Н., че майка й нецелесъобразно изразходва получаваните от него пари. Поради тази причина подсъдимият започнал да прави парични преводи на името на дъщеря си – Д.Н., а впоследствие и на по-малката З.Н.

През февруари 2017 г. Н.Н. окончателно се прибрал в България, като заживял заедно с жена си в новопостроеното им жилище в столицата. Подновеното им съвместно съжителство започнало проблематично вследствие на недоволството на мъжа от начина на използване от страна на Л.Н. на паричните средства, изпращани от него от САЩ. Между двамата съпрузи непрекъснато възниквали пререкания и конфликти – най-вече във връзка с взаимни имуществени претенции. Н.Н. често проявявал агресия и многократно стигал до физическа саморазправа с Л.Н. Отправял й закани, че ще я убие.

Поради непоносимостта към съвместното им съществуване, предизвикана от непрекъснатите конфликтни ситуации, Л.Н. заявила на съпруга си, че ще се разведе с него, на което той отново отговорил с вербално и физическо посегателство. Пострадалата неколкократно напускала семейното жилище, но това не коригирало по никакъв начин поведението на подсъдимия. Л.Н. неведнъж сигнализирала и органите на полицията, но и тяхната намеса не довела до позитивен резултат.

Година по-късно, след завръщането на Н.Н. от САЩ, пострадалата Л.Н. сезирала Софийския районен съд с искова молба по реда на Закона за защита от домашното насилие. На 12 март 2018 г., по водено гражданско дело, била издадена неподлежаща на обжалване Заповед за незабавна защита. С нея на подсъдимия Н.Н. било вменено задължение да се въздържа от домашно насилие по отношение на Л.Н. и да не доближава съпругата си на разстояние от 200 метра. Заповедта била връчена на Н.Н. чрез органите на полицията на 27 март 2018 г.

Три дни по-късно, на 31 март, Л.Н. пристигнала в с.Косово. Тъй като забелязала автомобила на съпруга си, паркиран пред къщата им, тя отишла с багажа си във вилата в махала „Качаревци“, която стопанисвала от няколко години. На свой ред, подсъдимият, знаейки за предстоящото посещение на жена си, дошъл в селото ден по-рано. Когато разбрал за пристигането й, Н.Н. отишъл пред въпросния имот и застанал пред входната врата, изчаквайки появата на съпругата си. Жената излязла иззад сградата, откъдето забелязала съпруга си и му казала да се маха. Последвала размяна на гневни реплики.

Ядосан от демонстрираното нежелание за комуникация от страна на жена си, подсъдимият Н. започнал да я приближава с намерение за саморазправа. Уплашена, Л.Н. успяла да сигнализира за случилото се на телефон 112. Въпреки това мъжът заплашително продължил да скъсява дистанцията помежду им. В опит да се защити от посегателството върху себе си пострадалата грабнала от земята пластмасова тръба (с дължина около 50 см). Използвайки огромното си физическо превъзходство, Н.Н. я съборил по гръб на земята, изтръгнал тръбата от ръката й и започнал да я удря с нея по главата и лицето. От намиращото се в непосредствена близост помещение нападателят взел метална вила с четири шипа и дървена дръжка. С нея започнал методично да нанася множество силни удари с тъпата метална част по главата на Л.Н. Подсъдимият преустановил интервенцията си, едва когато обляната в кръв негова съпруга престанала да дава признаци на живот.

След това Н.Н. телефонирал на дъщеря си Д.Н. и я известил, че е убил майка й. Подсъдимият отишъл при съседа си, на когото казал за стореното от него с думите „Край! Приключих я! Убих я.“

По повод сигнала на пострадалата до телефон 112 за проверка в селото били изпратени служители на ГПУ Олтоманци при РДГП – Драгоман. Запитан от тях за съпругата му, Н.Н. видимо спокоен отговорил, че я е убил преди 40 минути. Веднага му били поставени белезници, след които мъжът бил отведен до местопроизшествието.

От извършената съдебно-медицинска експертиза се установява, че смъртта на Л.Н. се дължи на тежката черепно-мозъчна травма (фрактура на черепа, субарахноидален кръвоизлив, мозъчни контузии и последващ мозъчен оток), довела до остри нарушения на дихателната и сърдечно-съдовата дейност с последващото им спиране.

Подсъдимият Н.Н. е осъден на „лишаване от свобода“ за срок от единадесет години при първоначален „строг“ режим на изтърпяване на наказанието. Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийския апелативен съд в законоустановения срок.

Сподели:
свързани новини
Кмет се отказа от поста, за да стане... тираджия Кмет се отказа от поста, за да стане... тираджия
Кмет се отказа от поста, за да стане тираджия. След 7...
на 25.11.2018
Отмениха смъртната присъда на американец, убил българка
Отмениха смъртната присъда на американец, убил българка
Двойно убийство от 2004 година в Атланта продължава да...
на 12.05.2019
Тираджия, пребил сватбари пред дискотека, изчезна безследно Тираджия, пребил сватбари пред дискотека, изчезна безследно
Обявен за общодържавно издирване тираджия беше осъден...
на 18.05.2019
Напиши коментар »
(1)
1
Требвало е да й одреже главата да затрудни разпознаването, да овие трупа със черги да го тури некъде под легло или некъде където нема да го видат ужким я нема след това да я остави във вилата и да се изнесе със неговата си кола да я остави у къщата си, да вземе нейната кола да оди да закопа главата и по тъмно да се върну да вземе трупа да го фърли некъде по-далече в съседна община от некоя скала да го глозгат вълците и лесиците, след това да оди да укрие нейната кола и да се върне със друга кола с некой или дъщеря или близък, приятел да прибере свойта кола ама преди да се осетят селяните. Ако има нещо некой старец прояви любопитство да го черпи бонбони с акинестат се едно е старческа деменция да не помни нищо.Ако е млад да го викне да пият ракия нема значение каде трупа е под кушетката таман железно алиби. Ама требва хладнокръвие. Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха, ДА!!!!
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
За кого бихте гласували за кмет на София?
Общо гласували: 22353
архив

- Жените са железни!

- Защо?

- Могат цял ден да чакат позвъняване, за да не вдигнат…

няма нови новини
Днес: 7
hot
най-четени новини в момента
сега
1248
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV! НА СВОБОДА: Убиецът Джок Полфрийман излезе от Централния софийски затвор (СНИМКИ)
x
Тези 4 зодии биха ви предали в любовта
x