Вход
София
Времето в София 16 o C

Тихомир Безлов пред ПИК за циганската престъпност: Криминалните босове в гетата са легитимирани от местната власт

Тихомир Безлов пред ПИК за циганската престъпност: Криминалните босове в гетата са легитимирани от местната власт

на 11.01.2019
81219
31
Тихомир Безлов пред ПИК за циганската престъпност: Криминалните босове в гетата са легитимирани от местната власт

Отново проблемът с циганската престъпност стана тема номер едно след побоя на командос в пловдивското село Войводиново. Спорадично при всеки такъв случай темата започва да се дискутира, но бързо отшумява. 

"Циганите в България станаха изключително нагли, търпимостта на обществото се изчерпа", каза вицепремиерът Красимир Каракачанов. Пред ПИК лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев пък уточни, че биячите не са цигани, а каста, която нарича себе си "милет" и се самоопределя като турци (виж в "Още по темата").

Потърсихме за коментар на горещата тема анализаторът Тихомир Безлов от Центъра на изследване на демокрацията.

Интервю на Албена БОРИСОВА

- 30 г. говорим за циганска престъпност. Но явно нищо не правим, след като продължаваме да я обсъждаме все с еднакви аргументи и факти. Защо така, г-н Безлов?

- Чак нищо да не правим не е вярно. Друг е въпросът, че не го правим достатъчно. Едно от нещата, които са видимо - няма проблем с работата при циганите, както беше в началото на прехода. През 90-те години на миналия век бебетата нямаше какво да ядат, хората бяха масово без работа. Сега не е така.

Другият проблем с квалификацията не е съвсем нерешен. Лошото е, че младите цигани започват да прекъсват училище. Особено момичетата, защото започват да ги омъжват. Най-големият проблем е раждането на деца от деца. Има едно наблюдение, че българските роми са повече в Германия отколкото в България. Погледнете големите ромски квартали във Видин и Пазарджик - те са почти изпразнени. Аз бих попитал, ако всички роми вземат да се изнесат в Германия, кой ще ни събира боклука и ще изхвърля контейнерите?!

- Създава се впечатление, че няма политическа воля за справяне с тази престъпност и за социализиране на циганите?

- Има по-криминални групи. Като се започне от детските бракове и се мине през различните видове престъпления, които вършат. Но ние поставяме всички под един знаменател. Друго е, че и легитимирахме ромските кримибосове. Властта го направи.

Полицията търси босовете да помагат в намирането на този, който е извършил престъпление. И всички са доволни. Полицаите -  че нарушителите са заловени, а босовете се показват като хора на полицията. Имаме и политическа легитимация на същите тези ромски лидери.

Кметовете и общинските съветници изключително зависят от тях. Имаме класически случай - обикновените ромски семейства не могат да се измъкнат  от кримилидерите, които заставят децата им да просят, да проституират... Имаме кланова организирана престъпност. Това събаряне на незаконни постройки в ромските гета за какво е? Тези къщички не са от вчера, дори не и от онзи ден. Но сега ги събарят. 

- Точно за това става въпрос. Защо допускат да се строи незаконно, а после действат, сякаш постройките са се появили като гъби нощес?

- Защото става дума за политически интереси. 

- В интервю за ПИК лидерът на "Евророма" Цветелин Кънчев каза, че извършителите на жестоките престъпления като във Войводиново не са цигани?

- Не съм съгласен. В Гърмен са християни, например. Едни се турчеят, други се българеят. Има християни, има мюсюлмани. По-богатите роми се смятат за турци. 

- Явно проблемът е труден за решаване. Какъв е според вас изходът?

- Трябва да тръгнем от раждането на деца от деца. По-бедните имат много деца. Няма усилия в тази насока да се криминализира този процес. В Германия например това раждане на деца от деца се води като сексуално насилие над непълнолетни. 

- Циганите обясняват, че ранните бракове в детска възраст са тяхна традиция. Но законите в държавата би трябвало да важат за всички етноси?!

- Да, точно така. Но трябва усилия - и на полицаи, и на прокурори, и на социални служби, и на образователни институции. Проблемът в нерешаването на проблема е мързел. 

Сподели:
Напиши коментар »
(31)
1
Е, явно определено мат‘рялът трябва да изземе правомощията на МВР, Прокуратура и Съд, защото този театър който се разиграва в момента от властта го гледаме вече 20 год. !! И трябва да се тръгне към София !!! Ако се замислим, кой подкрепя циганите с мълчанието си, да сте чули Буда или Цвинокио да се поинтересуват от състоянието на пребития ? Няма и да чуем, защото тези примати са избирателите на ОПГ „ГЕПИ –Груп“, а и на другите партии !!! Късно е Баце за китка, време е за БОСИЛЕКА и оставка за цялостно творчество !!! Я мислим дека ги отпочнааме !!! Напред и надолу, към нашият любим КАПИТАЛИЗЪМ, за където драпаме от 29 години насам !!!
2
Ами те ако не са , няма да просъществуват ! Власт + манХали са ръка за ръка ! Че и верни избиратели срещу комисионна !
3
....................АКУ ПУГЛЕДЕТЕ БГ КОТУ ПИРАМИДА ША ВИДИТЕ ШЕИ ТООЧНО ВЛАССТА Е ТАЯ КОЯ Е ДАЛА И ДВЕТЕ ЦИЦЕ НА СИГАНА А ЦОЦИ БАЦИ !.....ШО Е ЦАЦБАЦОЦА !.....И......НА ВАРХА Е ТОИ ЦИЦЕМАЦЕ БАЦЕ КОИ ЦОЦАБАЦА НАИ МНО !......А СИГАНА ДОЛЕ САМУ СА Е.БЕ С БУЛГАРА МА БЕЗ НЕКВА РАДОС !.....
4
ИМА кой да чисти боклука- просто се купуват МАШИНИ, които служат за тази цел, те се управляват от човек, който е завършил средно образование, и проблемът е решен. По-важното е защо СО ОТКАЗА да закупи преди време такива машини за почистване на улиците, като се мотивира с това, че ..... за цигойнерите нямало да има работа, пък те били включени в държавната програма за циганското десетилетие и затова, ако Столична община закупи машините, на практика отнема възможността цигойнерите да работят в чистотата и така да ги дотира.
5
................................................ БУЛГАРИЯ Е ПИРАМИДА НЕ ДАРЖАВА !........................................
6
Имат си благоприятна почва и си цъфтят и множат на воля !
7
ХОРАТА КАЗАХА, НА САПУН !!!
8
A кой,им разреши,ДА СИ РАЗИГРАВАТ,КОНЯ?
9
Е как печелеше ГЕРБ досега изборите....!? Особено последните....вота се обърна в късния следобед рязко.благодарение на якото плащане на циганските тартори....
10
1 ДПС 2 БСП 3 ГЕРБ ОФИЦИАЛНО ТАКА СА ГЛАСУВАЛИ ЦИГАНИТЕ НА 26.03.2017
11
https://www.youtube.com/watch?v=2DKv9RsWuw0
12
Ко не, откъдя на къдя Шербетя не е там бря. М чи ква е тая армия от 300 челякя бря, ми то само в това гето от 1.8 декара има повеке мангаля бря. Я предлагам на Тиквето Радефф, да издаде един указ да сформираме армия от цигански еничари, и да ги пращаме да се бият из света, както е правел на времето Султана бря. Чукнете в интернет, и ще видите, че по времето на Старазагорското клане, не са участвали Турци, а албански и черкезки еничари, заедно Чирпанските мангаля, водени от евреина Сюлейман паша бря. Кат са има предвид, че Кауня е фатмак помак, ша го последват бря.!!
13
99% ОТ ЦИГАНИТЕ НЯМАТ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРЕДПОЧИТАНИЯ А ГЛАСУВАТ СРЕЩУ ПАРИ ИЛИ ДРУГИ СТИМУЛИ ИЛИ ЗАВИСИМОСТИ. ЗАЩО НЯКОЙ ЖУРНАЛИСТ КАТО ВЛЕЗЕ В ЦИГАНСКАТА МАХАЛА НЕ ПИТА - КОЙ Е ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРТИЯТА ЗА КОЯТО Е ГЛАСУВАЛ МАНГАЛА? ТУРЦИТЕ И ТЕ ГЛАСУВАТ КАТО СТАДО, ОТ СТРАХ ДА НЕ ИМ ВЪРНАТ БЪЛГАРСКИТЕ ИМЕНА?
14
Да ти го набия у ГЪ30, и оттам на майкаТиВ устата.Ко не?От кудя на кудя.
15
УФ стига глупости, по български бе !Господинът явно е експерт, дали би ми обяснил като такъв ,що сме най-накрая в Европата и в средата на Африка!???Боклука някой трябвало да му изнася!!!!???? Абе господине изнасяй си го сам, както изнасяш памперсите на дъртите гърци които обслужваш!Както си черноработника в Германия,Франция,Англия!!!Както с българските кораби изнасяш нелегално хероин, както чужди карти се скимират , и на най-ниското стъпало си обикновен автоджамбас!Интересно как циркът"Балкан" от едното биене на пиян и агресивен командос налитащ на бой направи национален проблем????!?Запомни и отметви,че в близките 10г. от неграмотния българин даже извовач на смет няма да стане!Такъв го направихте вие, и една шайка крадци,която и майка си продава за жълти стотинки
16
Безлов , падна ми в очите , явно не си адекватен . Кой щял да ни изхвърля боклука! Няма срамна работа , има неадекватно заплащане ? Преди години нямаше "турци" в страната , такива като теб ги легитемираха и сега всички страдаме , на такива мишоци и псевдо анализатори не трябва да се дава " трибуна" , те самите не знаят къде се намират.
17
ти слагам +!Жалко,че в българско малко са които разсъждават адекватно!!!
18
Докато не видях заплатата от $ 6439, не вярвах, че свекърва ми всъщност е носил вкъщи пари на непълен работен ден онлайн. , Има един съквартирант на сестрите е направил това само 4 и сега плати на недвижими имоти там и постави красива Dodge. Проверете.....>>> Trade46.com
19
Не знае къде се намира, но знае, че е аналЛизлилиЗлиззатор!!!! Смачканяка Козейлов!! ДА!!!!
20
Предлагам да си организираме чисто нов бардак-кочина, със старите сфине-пруститутки, във същата постройка, с миналогодищния силаш и без да им ринеме. Ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха, ДА!!!!
21
Е.БАН РОШКО- Е.БАНИЯ LZ1RGD--- Росен Георгиев Димитров ЕГН 7309296664...Напиван и Е.бан от руски тираджии преди 8 години в Холандия(екип двама) ... София квЛозенец улКричим№3 вхВ ет4 ап32 .. тел...0877 58 38 45....0889 67 66 78 ..http://roshkovip.snimka.bg/
22
Боклука го събират цигани и българи ,а не мангали и смрадове като тези във Войводиново.
23
Този очилат плужек откри Америка. На всички е ясно, Каратиста и Пипона от Вършец поддържат циганските барини, които им събират гласове но срещу заплащане и затваряне на очите когато вършат престъпления. Някой от бароните даже осъден, няма такива нещо. Те ще си живеят прекрасно докато Каратиста и Пипона властват. Ако дойдат другите, също нвма да ги пипнат, гласовете на мснгалите са власт, а власта много, страшно много пари. Революция трябва, нов Народен съд и конфискации, лагери за бароните където фац получат трудови навици. А за двамата уртудута превърнали България в Циганория, като Чаушеско. Друг начин да излезем от блатото няма!!!!!
24
Рахатолсунска партокрация и администрация - заплати и максимален рахат олсун .
25
Българската икономика има структурни проблеми, а ниският жизнен стандарт и бедността са основните проблеми пред България, която иначе върви уверено по пътя към въвеждане на еврото, заяви зам. председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис
26
Циганите трябва да са аут от България. Колкото по-малко са циганите в България, толкова повече щастливи българи ще има.Кой щял да изхвърля боклука? Ти ще го изхвърляш, пе*ераст неден!
27
Неа циганете от шекрр маала ше ме гласуваме на баце Бойко ше му гласуваме за 50 лева
28
човек ...
29
ШАЙКАТА не променя гадното статукво срещу , което уж щеше да се бори , а просто го използва , за да напълни гушата си ! Това е ! Циганизацията на България е в пълен ход и ГЕРБ съдействат на 100 %. Нужни са им прости , необразовани и ограничени хора , за да може да ги манипулира и купува. При мислещи и образовани хора това е много , много трудно. А и вижте кои са главатарите на шайката , като ценз , образование , интелект и ще разберете , че бай Ганьо е тук и по-жив , откогато и да е било !
30
Стига се деляхте на гербери и бесепари!Държавата страда от тези циганиииии!Загиваме,България е важна ,не партиините ви пристрастия .Ако продължавате така ,скоро ще изчезнем.Ограбени,пребити и обезлюдени села,пустуш и разруха .За 30 години България се превърна в пустиня.София не е България.Има хора,които с дни не се хранят,няма къде да работят,зимата ходят с чехли,молят в аптеките за едно прахче.Имате ли съвест господа,преяли и препили по маркови курорти!
31
отговор на коментар
Че то няма българи, малък брой се раждат - на година около 30000 .
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Кого предпочитате за президент на България?
Общо гласували: 13749
архив

Питат пожарникар:
- Кое е най-трудното нещо, което сте гасили през живота си?
- Най-трудно от всичко е да си погасявам кредита... 

няма нови новини
Днес: 35
hot
най-четени новини в момента
сега
2478
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Спецпрокуратурата с разкрития за корупционните далавери на червения кмет на Костенец - предлагали пари на общинари срещу гласуване за определени фирми (ОБНОВЕНА)
x
МИСТИЧЕН ДЕН: Имал ли е Христос братя - отговорът ще ви изненада...
x