Тихомир Безлов с лоша прогноза: Антирекордите ще продължат

Здраве

Тихомир Безлов с лоша прогноза: Антирекордите ще продължат

13863
на 25.11.2020
Тихомир Безлов с лоша прогноза: Антирекордите ще продължат
Автор:   ПИК

Претоварването на болниците покрай коронавируса е феномен по целия свят. Той беше видим през пролетта в големи градове като Ню Йорк, Лондон. В момента, в който се препълнят всички болници, се блокират каналите за всички други спешни случаи – тежки травми от катастрофи, инсулти, онкологични заболявания. Това заяви пред Нова телевизия Тихомир Безлов, анализатор в Центъра за изследване на демокрацията.

препоръчано

По думите му още е рано да се каже дали България ще оглави класацията по смъртност в Европа. „На 20-ти бяхме първи. За съжаление стигнахме нивата от 4 хиляди заразени преди четири седмици и вероятно тези антирекорди ще продължат”, посочи той.

„С новите мерки вероятно ще се достигне до някакво плато, след което случаите вероятно ще започнат да спадат. Но с препълването на болниците въпросът е къде е границата на капацитета? Ние нямаме пълната картина на заболеваемостта с оглед на антигенните тестове, които не се регистрират никъде”, посочи експертът.

Сподели:
Бомба x
МНОГО ГОЛЯМ ПРАЗНИК: Антоновден е - 16 имена черпят, прави се и този специален ритуал за здраве МНОГО ГОЛЯМ ПРАЗНИК: Антоновден е - 16 имена черпят, прави се и този специален ритуал за здраве
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО) САМО В ПИК TV: Бившият мъж на Маги Сидерова сви семейно гнездо с вдовицата на Митко Лудия (ВИДЕО)
ново
Днес: 31
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това