Това заболяване увеличава 5 пъти риска от тежък COVID-19

Европа

Това заболяване увеличава 5 пъти риска от тежък COVID-19

22832
на 24.11.2020
Това заболяване увеличава 5 пъти риска от тежък COVID-19
Автор:   ПИК

Учени от лондонския King’s College са установили, че диабетната ретинопатия увеличава риска от развитие на тежка форма на коронавирус в човешкото тяло с около пет пъти. Експертите публикуваха своите изследвания в научното списание Diabetes Research and Clinical Practice.

препоръчано

Диабетната ретинопатия е едно от усложненията на диабета, което засяга малките кръвоносни съдове на очите. Болестта се среща при около половината от хората с диабет тип 1.

Британските учени анализираха състоянието на 187 души с диабет, които се нуждаеха от хоспитализация след заразяване с коронавирус. Диабетична ретинопатия е регистрирана при 67 от тях, като 45 пациенти се нуждаят от механична вентилация, предаде Дарик.

Въз основа на резултатите от наблюдението на хоспитализираните пациенти специалистите установиха, че наличието на ретинопатия увеличава около 5 пъти риска от дихателна недостатъчност и необходимостта от свързване на пациента на командно дишане.

Сподели:
Бомба x
Най-опасните дни през февруари, в които трябва да сте много внимателни Най-опасните дни през февруари, в които трябва да сте много внимателни
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите гласуват нови мерки срещу прането на пари (НА ЖИВО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: Депутатите гласуват нови мерки срещу прането на пари (НА ЖИВО)
ново
Днес: 42
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това