Тодор Батков: Правя всичко, за да осигуря нови спонсори, "Левски" ще го има

ЧАС ПИК

Тодор Батков: Правя всичко, за да осигуря нови спонсори, "Левски" ще го има

8827
на 17.12.2014
Тодор Батков: Правя всичко, за да осигуря нови спонсори, Левски ще го има

Адвокътът е категоричен, че времето на Чорни няма да се върне на "Герена"

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Веднага след края на Общото събрание на "Левски" собственикът Тодор Батков говори за промените в управленския състав, финансовото състояние на отбора и бъдещето на "синия" клуб.

препоръчано

 - Господин Батков, какви решения взе Общото събрание на "Левски"?

- В най-общи линии - вдигнахме капитала от 750 хиляди на над 30 милона лева. Обявихме нулева печалба за последните три години. Обсъдихме финансовото състояние на клуба и набялязахме конкретни мерки за излизане от тежката криза. Вижте, колкото и клиширано да звучи - "Левски" го е имало, има го, и пак ще го има. Оптимист съм. 

- Ще има ли нови лица в управата на "Герена"?

- Избрахме нов управителен съвет, който ще е от 7 души. Иво Тонев ще бъде негов председател. Говорих с Тонев и той даде съгласието си. В управата влизат още Константин Баждеков, Георги Иванов и по един представител на органицзациите на феновете НКП "Левски" и "Синя България". Баждеков, ще е човекът, който ще продължи да се занимава с финансите в клуба. Освободихме с благодарности дългогодишния член на управата Христо Друмев. Все пак той остава част от "синята" общност. Такъв е от 1940 година насам. На негово място влиза Минко Герджиков. В общи линии това е. Стремим се максимално да оптимизираме управата, за да може тя да наистина да работи. Феновете ще имат 15% от акциите. Договорили сме се. Сега трябва да подпишем и договор. Ще им дам акциите, ако те се наемат да дават пари на клуба. На всички трябва да стане ясно, че времето на Чорни в "Левски" няма да се върне. Сега времената са много по-различни.

- Кой ще заеме свободните 3 места?

- Надявам се, че ще бъдат хора, които ще подпомагат финансово клуба. Положението е тежко, но не е толкова критично. До края на годината ще изчистим задълженията си към футболистите. Ще се платят неустойки на тези, които си отиват. Това е. Изкам работещ и действащ Управителен съвет, който да генерира различни идеи, да привлича рекламодатели и спонсори. 

- Има ли опасност "Левски" да остане без лиценз за Европа?

- Много съм притеснен, но не мога да си представя "Левски" да не получи лиценз. Правя всичко по силите си. Наистина трябва да платим доста неустойки на футболисти, които бяха освободени в последните месеци. Макар и трудно правим всичко по силите си. Мисля, че ще се справим. Няма да се откажа, умерен оптимист съм, дето се вика продължаваме напред. Трудно е, но не е и невъзможно. До края на тази година футболистите ще получат по-голяма част от възнагражденията си.

- Какъв ще бъде бюджета на "сините" през следващата година?

- Точно 8 милиона лева. Шест от тях ще бъдат за фонд работна заплата и плащане на данъци. Това е. Няма да правим грешките от миналото, да привличаме скъпоплатени и недоказани футболисти. Достатъчно си изпатихме в последните години.

- При това положение ще има ли пари за зимна селекция?

- Да, в рамките на свития ни бюджет. Търсим свободни агенти. Това е. Имаме възможност да привлечем трима или четирима. Всичко е въпрос на преговори.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за неделя - Близнаците да очакват материални успехи, Везните ще сключат успешни сделки
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Доган пак дойде в централата на ДПС - едри мъжаги го пазят с телата си (СКАНДАЛНО ВИДЕО)
ново
Днес: 47
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК