ПИК с нов канал в Телеграм
Последвайте ни в Google News Showcase
Да се сготви дивеч се изисква майсторлък. Но да се сготвят убитите от Тодор Живков животни се е искало нещо повече. Тато бил страстен ловец, но не хапвал ястия с дивечово месо. Затова пък неговите гости честичко се наслаждавали на уникалните кулинарни шедьоври, които приготвял неговия готвач Бай Данчо. Сега личният кулинар на бившия държавен глава събра в книга най-добрите си рецепти с месо от диви животни и птици. Те допълват изключителната колекция с ястия, които издателство „Милениум” издаде в два тома. В „Ловните рецепти на Бай Данчо”, 3 част, са събрани близо 100 рецепти – най-добрите начини за използване на дивеч. Има съвети как се отстранява кръвта от месото и как се обработва, но най-важното е то да се изследва в лаборатория, защото дивото прасе например може да е заразено със салмонела. Йордан Стоичков е измислил множество маринати и сосове, които да угодят на взискателното небце на Живковите гости. И все пак те могат да се приготвят във всяка кухня. Курбан от муфлон обаче ще могат да си забъркат само тези, които имат достъп до ловуването на специални животни.