Този отбор ли ще поеме Гриша Ганчев след оттеглянето си от ЦСКА?

Футбол

Този отбор ли ще поеме Гриша Ганчев след оттеглянето си от ЦСКА?

44144
на 01.05.2024
Този отбор ли ще поеме Гриша Ганчев след оттеглянето си от ЦСКА?
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Гриша Ганчев може да се ангажира с издръжката на Пирин. Това се говори все по-упорито в Благоевград в последните дни.

препоръчано

А след като новината, че бизнесменът официално е обявил оттеглянето си от ЦСКА, надеждите на феновете на "орлетата" са свързани именно с това - Ганчев да придобие акции в клуба, който от доста години насам, с изключение на редки периоди, перманентно е във финансова криза.

Доскоро Пирин бе изцяло собственост на общината, но в края на миналата седмица бе даден старт на поредно преструктуриране на клуба, като бизнесмените Георги Спасов, който е от Благоевград, и столичанинът Милен Стефанов ще получат пакети от по 40% от дяловете на орлетата, а 10% ще останат в ръцете на общината, пише "Тема Спорт".

Петър Занев, който до момента бе управител на Пирин, ще продължи да бъде водещата фигура в управата. А в ръководството ще влезе и друг бивш играч на зелено-белите - Станислав Манолев.

Интересното е, че Манолев и Занев са работили дълги години в Литекс с Гриша Ганчев и сина му Данаил. Имат необходимите контакти с бизнесмените и ако те продължат да се занимават с футбол, биха могли да го убедят да поеме под някаква форма част от издръжката на Пирин - дори и да не се водят сред собствениците. Още повече че според договореното с общината Георги Спасов и Милен Стефанов ще могат да се разделят с акции от своите пакети.

Ситуацията е динамична. И развитие може да има в следващите дни. Факт е, че когато Гриша Ганчев бе начело на Литекс, в академията на ловчанлии преминаваха най-талантливите деца от Благоевград и региона, както и вече развили се футболисти. Примерите за това са много. Отделно от това Ганчев е много близък и с друг благоевградчанин и кадър на Пирин - Стойчо Стоилов. Така че ако пожелае да се захване с орлетата, има местни хора, на които да се довери.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 22 октомври - приходите на Телците са впечатляващи, положителна промяна в личния живот на Стрелците
ПИК TV x
КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО) КУЛТОВА ИСТОРИЯ! Борисов разказа какво му се е случило за първи път, докато чака в задръстването в София (ВИДЕО)
ново
Днес: 62
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК