Тома Биков: Радев и Трифонов ще носят отговорност, ако не създадем правителство

Акценти

Тома Биков: Радев и Трифонов ще носят отговорност, ако не създадем правителство

88666
на 08.04.2021
Тома Биков: Радев и Трифонов ще носят отговорност, ако не създадем правителство
Автор:   ПИК

Нашите предизборни обещания не бяха толкова големи, опитахме се да обясним на хората, че страната се намира в сложна обстановка. Това заяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ Тома Биков. 

препоръчано

"Имаме възможност да предложим краткосрочна и дългосрочна програма за управление. Това е ангажиментът на първата политическа сила. Бихме се съобразили с част от съображенията на опонентите ни", каза още той. 

"Готови сме да носим отговорност, ако има ситуация и ще изискваме това и от другите партии. Ако няма кой да носи отговорност, то хората ще живеят по-зле", разкри Биков. 

"ГЕРБ може и да е в опозиция - готови сме и за тази роля. Не искаме да бъдем в управлението на всяка цена", коментира депутатът. 

"Има вариант за правителство в коалиция с ГЕРБ, има и вариант за правителство с неполитически лица. Нашата програма е дясно-консервативна, не можем да отстъпим от нея, но сме готови на политически диалог", съобщи народният представител.

Биков обясни, че е нормално лидерът на спечелилата партия да е министър-председател, но ГЕРБ са готови на всякакви варианти. 

Президентът е неформалният лидер на трите опозиционни партии. Нека Радев ги събере и да носи отговорност. Ако не създадем правителство, отговорност ще носят Слави Трифонов и Румен Радев, категоричен беше Биков. 

Грешки сме правили, но не и такива, които да променят съдбата на българските граждани, разкри депутатът от ГЕРБ.

Тома Биков обясни, че от ГЕРБ биха имали полза от предсрочни избори, но не е разумно за страната. От партията имали пет души, които могат да влязат в ролята на министър-председател, а те са известни лица. "Бихме обсъдили кандидатура и на Трифонов за премиер", завърши депутатът. 

Сподели:
Бомба x
Астролог: Денят е успешен само за оптимистите Астролог: Денят е успешен само за оптимистите
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на живо от болницата - вижте с кого си говори (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV: Борисов на живо от болницата - вижте с кого си говори (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 201
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това