Тома Биков срещу Сашо Симов за ваксинацията: Благодарение на НОЩ, а не на дървени философи като Мангъров, бяха спасени хиляди българи

Акценти

Тома Биков срещу Сашо Симов за ваксинацията: Благодарение на НОЩ, а не на дървени философи като Мангъров, бяха спасени хиляди българи

76545
на 22.02.2021
Тома Биков срещу Сашо Симов за ваксинацията: Благодарение на НОЩ, а не на дървени философи като Мангъров, бяха спасени хиляди българи
Автор:   ПИК

Това, което се случи през уикенда, е позитивна крачка към ваксинирането на гражданите в България. И тези, които вече са го направили, ще убедят и другите, които могат да го направят. Това заяви пред Нова телевизия депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

препоръчано

Опонентът му от БСП Александър Симов изрази скептицизъм, че кампанията върви с успешни темпове и заяви, че в Сърбия вече са ваксинирани близо милион души, а у нас - все още около 100 000. 

"Подобни критики, които изказа господин Симов, има и към целия ЕС. Имаше действия, които не бяха най-ефективните. Разбира се, че в такава извънредна ситуация има елемент на хаос, но аз смятам, че тя се управлява сравнително организирано. Смятам, че ние сме ако не на първите места по организация, то по средата поне", отбеляза Биков.

Той отбеляза, че кризата в началото се е управлявала доста строго и ефективно. Последвалото оспорване на авторитета на НОЩ по политически причини и от политически организирани хора е довело до ситуацията, в която се намираме в момента.

"НОЩ направи всичко възможно сам да си подрине авторитета. Самото МЗ само се провали в желанието си да прилага някакви мерки. Припомням ситуацията с маските - носете маски, не носете маски, задължителни са, не са задължителни", репликира го Симов.

"Аз твърдя, че НОЩ направи така, че България да пропусне първата вълна на коронавируса и благодарение на това бяха спасени хиляди хора. Защото ако ситуацията беше същата като в Италия, здравната ни система няма да издържи. Ако някой е свършил някаква работа до момента, това е Щабът. А не да се вярва на Мангъров и разни дървени философи", реагира емоционално Биков.

Той подчерта, че българските болници, въпреки пределния капацитет през декември, са успели да издържат на изключително тежкия натиск: "Те щяха да са абсолютно безпомощни, ако вирусът беше дошъл април миналата година".

"Целта е да бъдат ваксинирани максимален брой хора. Дава се възможност на всеки, който иска да се ваксинира", отбеляза Биков и заяви, че все още не се е ваксинирал, но ще го направи в най-скоро време. На същото мнения беше и опонентът му Александър Симов. 

Сподели:
Бомба x
Ето кое е най-доброто летище в Европа Ето кое е най-доброто летище в Европа
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ПЪРВО В ПИК TV! ГЕРБ с извънредно изявление: Радев брутално излъга, че Сенатът на САЩ осъжда България (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 252
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това