Тома Биков: Със своя политически проект Радев ще се опита да се освободи от част от партиите на протеста

Епицентър

Тома Биков: Със своя политически проект Радев ще се опита да се освободи от част от партиите на протеста

28703
на 15.09.2021
Тома Биков: Със своя политически проект Радев ще се опита да се освободи от част от партиите на протеста
Автор:   ПИК

Очевидно е, че този парламент е провален, както и 45-тото НС. Един парламент е провален тогава, когато не е в състояние да излъчи управление на страната, което е основната му задача. Това коментира пред БНТ Тома Биков, зам.-председател на ПГ на ГЕРБ-СДС преди последното заседание на Народното събрание днес.

препоръчано

Ние върнахме мандата, защото предварително т.нар. партии на протеста и БСП заявиха, че няма да подкрепят наше правителство, няма да участват изобщо в разговори с нас. От там нататък беше безсмислено да полагаме каквито и да било усилия в тази посока, допълни Биков. Според него, това е симптом за тежката политическа криза, започнала от 45-тия парламент.

Всяка партия е в някаква самоизолация, а ние нямаме проблем да разговаряме и да водим диалог с останалите политически сили, допълни Биков.

Причината да няма кабинет е, че т.нар. партии на протеста нито са в състояние да водят преговори, нито да очертаят някакъв позитивен дневен ред пред обществото, нито могат да водят преговорите чисто технологично. Видехте едни ходения по стаите с някакви приоритети с много общ характер, смята депутатът от ГЕРБ.
Той коментира и евентуален политически проект на служебните министри Кирил Петков и Асен Василев.

На мен това ми се струва като един опит на президента Радев някакси да се освободи от част от тези т.нар. партии на протеста и да ги замени с този тип партия, която евентуално, за разлика от тях, да не се промени. Доколко там има потенциал, предстои да видим, но според мен тези партии на протеста са на ръба на оцеляването.
На въпроса за съдебната реформа Биков обясни, че отнемането на Бюрото за защита на свидетели от главния прокурор и прехвърлянето му към министерството на правосъдието не е реформа, а местене от една стая в друга и е абсолютно неадекватно на обществения ред.

Сподели:
Бомба x
Страда ли котката от липсата на стопаните си? Страда ли котката от липсата на стопаните си?
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV! Георги Харизанов: Няма данни Кирил Петков да е завършил Харвардския университет, той и до днес е с двойно гражданство (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 19
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това