Томислав Дончев за скандала "Досиетата Пандора": Радев е едноличен господар на всички служби, да ги призове да си свършат работата. Той е опасен за демокрацията

Епицентър

Томислав Дончев за скандала "Досиетата Пандора": Радев е едноличен господар на всички служби, да ги призове да си свършат работата. Той е опасен за демокрацията

64130
на 09.10.2021
Томислав Дончев за скандала Досиетата Пандора: Радев е едноличен господар на всички служби, да ги призове да си свършат работата. Той е опасен за демокрацията
Автор:   ПИК

Ето каква сума достигна Jackpot Cards, най-високият джакпот на efbet.com (18+)

"Много странен беше призивът на президента българските служби да си свършат работата. Радев в момента е едноличен господар на всички служби. Да ги призове да си свършат работата", това каза в ефира на БТВ по повод скандала "Досиетата Пандора" заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев. 

препоръчано

Николай Младенов дал обяснение, че въпросната фирма, включена в досиетата,  никога не е извършвала някакъв вид дейност. "По-скоро се върви колко е законно и колко е морално. Не е незаконно. Но поради изискване на законодателството подобна собственост трябва да се декларира. Дали е морално - това че си политик, не означава, че не можеш да имаш някакъв вид собственост", обясни Дончев. 

Той е категоричен, че ГЕРБ не купува гласове. "Господин Рашков е част от кампанията и всичките му изказвания целят да ни навредят. Нито едно от неговите твърдения не е доказано, същото е и, че най-много гласове купува ГЕРБ", коментира той изявлението на вътрешния министър Бойко Рашков, че ГЕРБ купува гласове.

Инициативните комитети, които издигат кандидатури за президенти, били най-добрият вариант за момента. "Обществото ни е разделено. Издигането на кандидат от политическа сила би партизирало вота. В "доброто старо време" президентските избори бяха чисто политическа битка. Но обществените очаквания са той да бъде далеч от партията, която го е издигнала", поясни Дончев. 

"Действащият президент в момента е опасен за демокрацията", така Дончев обясни гафа си, че ГЕРБ би подкрепил Лозан Панов на евентуален балотаж. 

След изборите, ако ГЕРБ са първи, "не биха се гушнали с всички". "Дано всички останали да формират правителство, а ние да останем в опозиция", поясни Дончев.

"По същата логика мога да попитам защо Корнелия Нинова, Христо Иванов и Светослав Трифоонов не са кандидати за президенти", отговори той на въпроос защо ГЕРБ не издига лидера си.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците САМО В ПИК: Вижте ексклузивния хороскоп на Алена за 28 март - Близнаците завладени от добро настроение, изкушения дебнат Стрелците
ПИК TV x
Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО) Топ конституционалистът доц. Борислав Цеков с важни подробности пред ПИК TV: Радев не може да откаже назначаване на министри! Ако никой не иска да бъде служебен премиер, трябва да ни управлява правителството в оставка (ВИДЕО)
ново
Днес: 6
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК