Вход
София
Времето в София 11 o C

Томислав Дончев обеща на Видин повече пътища към София

Томислав Дончев обеща на Видин повече пътища към София

на 14.10.2019
6304
2
Томислав Дончев обеща на Видин повече пътища към София
Автор: ПИК
14.10.2019
2
6304

Ние дължим на българския север същото, което направихме на юг, защото на юг имаме изградени 3 магистрали, на север имаме едно парче от магистрала. Каза при откриването на пречиствателната станция във Видин Томислав Дончев. Той посочи, че когато тази кръвоносна система, т.е. новите пътища са факт , това означава, че човек не само ще се придвижва по-бързо, по-безопасно, но ще има и директно отражение върху качеството на живот, върху икономическото развитие на всяко населено място.

РЕШЕНО: Ремонтират пътя Видин - Ботевград

РЕШЕНО: Ремонтират пътя Видин - Ботевград

Започва модернизацията на над 54 км от пътя между Видин и...

на 09.10.2019

„Специално за Видин основна задача следващите три години ще бъде пътната свързаност със София. И ако всичко върви както е планирано през 2023 г. Видин трябва да има бърза връзка със столичния град. Това е коридор № 4 – десетилетия планиран, мечтан, отлаган, но парите вече са заделени като голяма част от подготвителната работа е свършена, оттук нататък без да има забавяне е важно строителите да си свършат работата“, каза Томислав Дончев. При откриването на пречиствателната станция във Видин той посочи, че във ВиК сектора проектите са най-сложните , само може би строителството на софийското метро е по-сложно като съоръжение и големите инвестиции в железниците. Според него това е натрупан опит, който ще даде ефект в бъдещето.

“Аз съм сигурен, че каквато и да е инвестиция в центъра на града ще бъде видяна и одобрена от повече хора. Това не означава, че това съоръжение е по-малко важно. Може би малка част от гражданите на общината ще го видят. Но, то е по-важно дори от съоръженията на главната улица, то е инвестиция в чистотата на околната среда, чистотата на река Дунав и най-сетне инвестиция в здравето и живота на всички граждани. Това е продължение на един проект, осъществяван в предишните години , който се надявам да е решил всички проблеми и предизвикателства на града в сферата водоснабдяване и отвеждане на отпадъчни води. Общата стойност на двата проекта наближава 70 млн.лв. Тези инвестиции са важни, защото без тях всички останали са трудни и даже невъзможни“, каза Томислав Дончев. Според него тези инвестиции ще продължат. Томислав Дончев заяви, че предишните години основната тема са били води, канализация , опазване чистотата на реките, като това ще продължи, но следващите години основен акцент ще е опазване на чистотата на въздуха.“ Това не е естетическа мярка, това е свързано с качеството на живот на всеки от нас“, категоричен бе заместник министър – председателя.

Проектът „Доизграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води – гр. Видин – Втора фаза“ е реализиран по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“. Общата му стойност е 19 505 984 лв., от които собственото финансиране е в размер на 580 415 лв. Безвъзмездните средства се предоставят от Кохезионния фонд на Европейския съюз и държавния бюджет на Република България.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Към кого изпитвате най-силно доверие?
Общо гласували: 30164
архив

Жените някога търсеха сред всички мъже поне един красавец. Сега търсят сред всички красавци поне един мъж

няма нови новини
Днес: 40
hot
най-четени новини в момента
сега
2598
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ПЪРВО В ПИК TV! Щабът за борба с коронавируса с последни данни - 6 са новите случаи от 343 проби в неделния ден (ОБНОВЕНА)
x
Тези 4 зодии ги е страх от обвързване
x