Томислав Дончев: Слави Трифонов може да е премиер, Нинова да се върне в икономическото министерство, а Манолова в социалното! Да не обикалят мегданите и само да говорят "за" и "против"

Акценти

Томислав Дончев: Слави Трифонов може да е премиер, Нинова да се върне в икономическото министерство, а Манолова в социалното! Да не обикалят мегданите и само да говорят "за" и "против"

409423
на 08.04.2021
Томислав Дончев: Слави Трифонов може да е премиер, Нинова да се върне в икономическото министерство, а Манолова в социалното! Да не обикалят мегданите и само да говорят за и против
Автор:   ПИК

Политиката не е само публично говорене, а носене на отговорност, работа и конкретно управление. Носим отговорност към над 840 хиляди души, които са ни подкрепили. Ние сме длъжни да минем през законовата процедура. Съставът на един такъв кабинет и кой е кандидат за министър-председател е послание. Това заяви Томислав Дончев пред Нова телевизия за позицията на ГЕРБ за съставянето на новото правителство.

препоръчано

Той уточни, че освен егоистичните политически страсти, най-важно е България да има правителство, което да е стабилно и да работи. Важно е политиците да вършат работа, а не да обикалят студията или мегдана и да говорят за и против. Дончев припомни, че има много задачи, които да се свършат, особенно във време на пандемия.

"В името на това да има стабилно правителство, ние сме готови да го подкрепим", заяви Дончев и допълни, че два дни слуша как всички са спечелили. "Най-голямото хвалене беше, че са демонтирали ГЕРБ от управлението. В такъв случай, ако имат такова мнозинство, то времето на приказките свърши и да управляват", заяви още Дончев и уточни, че ако на Трифонов не му достиган три-четири гласа, то от ГЕРБ са готови да помогнат, но в никакъв случай повече от това.

"Трифонов може да стане премиер, Корнелия Нинова да се върне в министерството на икономиката, Мая Манолова да поеме социалното министерство. Казваме това съвсем сериозно, защото когато даваш заявка за управление трябва да си готов", уточни още Дончев.

Той уточни, че ако водещият избор е егоизма, то ГЕРБ е щял да се яви на избори още лятото, когато тези партии не са били готови. Партията на Борисов няма притеснение от провеждането на вот. "Не ни е страх от служебно правителство и 2017 година спечелихме парламентарните избори, които се организираха от служебен кабинет на Румен Радев", припомни Дончев и допълни, че Борисов е призовал, че ако няма достатъчно воля да редовно Народно събрание, то това да нареди темите за Велико Народно събрание, каквото искат не само останалите, но и самията Румен Радев с готовия проект на Конституция.

"Не познавам Слави Трифонов лично. Не знам да е имало разговори с него или пък срещи. Редно е всеки, който е получил достойни резултати на изборите да бъде поздравен", допълни Дончев и заяви, че в една нормална политическа обстановка е нормално да има комуникация, но у нас това не е така.

"Това беше жест в посока на това България да има стабилно правителство в момент на криза. Не го разчитайте като коалиция или някакво съглашателство. Непоискани дарове не трябва да се носят. Не бива в един момент политическите лица да се държат като сърдити деца и да не се случи нищо. Убеден съм, че хората не са пратили някой да хока и хули, а да се върши работа. Който иска да ревизири, да проверяват. Малко ми е странно това да си кандидатствал народен представител, а да се явяваш ревизор. Цялата информация е публична и може да се прави проверка, дори и да не си влязъл в парламента", заяви Дончев и припомни как 2014 година парламента се е превърнал в трибунал и всякакви комисии, които да проверяват.

"Аз твърдя, че всякакви политически конструкции, които изключват първия са нередни. Предложението за мир и спокойствие беше вид задължение. Ние не сме революционна организация, а конструктивна партия. Имаме над 100 хиляди членове, но вместо да организираш протести е важно какво предлагаш", заяви Дончев.

По повод различното гласуване в чужбина от това в България, вицепремиерът заяви, че е нормално, тъй като се получава информация чрез медиите, социалните мрежи, роднините им и няма реална картина за случващото се.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Телците са във властта на емоцията, Стрелците и Водолеите да не започват нищо ново САМО В ПИК! ХОРОСКОПЪТ НА АЛЕНА: Телците са във властта на емоцията, Стрелците и Водолеите да не започват нищо ново
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: Събрали се старото БСП срещу мен - Таня, Мая и Корнелия. Целият летен преврат, започнал на Росенец, беше координиран от ДБ с ДПС (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Борисов: Събрали се старото БСП срещу мен - Таня, Мая и Корнелия. Целият летен преврат, започнал на Росенец, беше координиран от ДБ с ДПС (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 64
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това