Вход
София
Времето в София 1 o C

Томислав Дончев с остър коментар: Въпреки протестите, не очаквам Бойко Борисов да върне Бисер Петков на министерския пост

Томислав Дончев с остър коментар: Въпреки протестите, не очаквам Бойко Борисов да върне Бисер Петков на министерския пост

на 01.12.2019
77069
26
Томислав Дончев с остър коментар: Въпреки протестите, не очаквам Бойко Борисов да върне Бисер Петков на министерския пост
Автор: ПИК
01.12.2019
26
77069

В демокрацията е напълно нормално различни обществени групи да изразяват различни позиции. Така вицепремиерът Томислав Дончев коментира пред БНР появилите се протести от различни организации срещу оставката на министъра на труда и социалната политика Бисер Петков.

Вицепремиерът бе категоричен, че не очаква премиерът Бойко Борисов да върне Петков на поста министър, след като самият Борисов поиска и получи оставката му.

"Не мисля, че има конкретен случай, особено от последните дни, което да е причина за това решение на премиера", допълни Томислав Дончев.

Според вицепремиерът мотивът за поисканата оставка е бил неизпълненото очакване на премиера за по-високо темпо и по-високи резултати в Министерството на труда и социалната политика.

"От един министър се очаква да бъде и политически говорител – каза още Томислав Дончев. - Наред с добрите неща, които се случиха, в обществото се разразиха и немалко драми, някои от които не успяха да бъдат обговорени достатъчно адекватно публично, една от тях тече и в момента - създадената почти масова обществена психоза, че някой има намерение да взема децата на българите и да ги праща не знам къде".

Според Дончев тази тема не е била обяснена достатъчно добре не само от социалното министерство, но и от Министерството на образованието, здравното министерство, народните представители и от целия кабинет.

"Да си на министерска позиция и да си само експерт, означава да не използваш целия потенциал на позицията", категоричен бе вицепремиерът Дончев и обясни, че министърът трябва да прави политики и с публични послания.

"Едно добре скроено публично послание има по-голяма публична мощност дори от закон", анализира той.

Томислав Дончев не уточни дали вече е взето решение за наследник на Бисер Петков на поста министър на социалната политика.

Вицепремиерът заяви още, че да се правят промени в правителството не е нов момент в политиката.

Томислав Дончев коментира и Бюджет 2020.

"Нямам очаквания да има проблем с приемането на Държавния бюджет за 2020 година", заяви Дончев. Той уточни, че няма промяна в политиката на правителството, от гледна точка на основните му приоритети, и затова не се предлага различен бюджет от предлаганите в предишни години.

Валери Симеонов не знаел за оставката на Бисер Петков

Валери Симеонов не знаел за оставката на Бисер Петков

"Обединените патриоти" са изненадани от рокадата в...

на 29.11.2019

"Всяка критика трябва да бъде чута и осмислена. Не е имало бюджет, който да е приет с пълен консенсус", коментира той.

"Тези срещи отварят много възможности. Въпрос на достатъчно упорство и добре премерени действия на правителството, за да доведат до резултат. Сферите са енергетиката, сигурността и икономическото сътрудничество", каза Томислав Дончев. Според него за енергетика се разсъждава обикновено в идеологически категории - "по координатната система Изток - Запад". Той уточни, че газовата карта на Европа се променя динамично, вече има гъвкави решения.

"Ключовите думи са конкуренция и диверсификация", заяви Дончев и уточни, че умните правителства се опитват да осигурят конкуренция, а това означава избор, но това означа и сигурност.

Вицепремиерът направи коментар и около прокуратуерата и КПКОНПИ.

"Тези органи - прокуратурата и КПКОНПИ - са само част от инструментите, които трябва да борят корупцията. ... Те трудно биха могли да се справят без сътрудничеството на различни държавни служби", коментира вицепремиерът.

"За да стигнем до състезание с един кандидат при кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор, до голяма степен вина има процедурата. Ако акцент е бил сложен върху състезателността, е трябвало да бъде отворена възможност повече типове институции, дори граждани да излъчват кандидати. Това с алтернативен кандидат, оставен на правителството, е много спорна, да не кажа - опасна конструкция", заяви Дончев. 

 

Сподели:
свързани новини
Цирк дьо Бисер Петков или клоунадата в ритъма на валса с един минисър и 5 майки Цирк дьо Бисер Петков или клоунадата в ритъма на валса с един минисър и 5 майки
На Щраусов валс заприлича политическият цирк с министъра...
на 30.11.2019
Напиши коментар »
(26)
1
Ами то от тази лиглива фурнаджийска лопата Борисов всичко може да се очаква,той отдавна е свалил гащите пред НПО и Кури.
2
Поредния празнодумец, който се прави на голям специалист. Истината е че никой не знае какво ще реши утре главатарят на шайката, в това число и самият Боко. В негов стил е да си сменя мнението само за 24 часа. Тъй че глупостите на Дончев от рода на "мисля че".. са смехотворни. Да мисли по малко, че да не го изритат и него
3
Не е и редно да го връща.При органът НС ...чия е отговорността и днес?Мойта.
4
Типично за Буда Амфетаминов Бухалков Боко, но този път май не сменя правилния бушон !!! Кога ще схване, че сега най -му клати възпитаникът на Свищовския ПУЦ – бездомният Горанов !!!
5
Тоочно така!Имаме Борисов и ресорните с тинтири- минтири набори!Изчакваме.
6
Той пък Бисер Петков като ще иска да се върне - стой , та гледай !
7
...............ШО СТРАДАТЕ ГОВЕДА ?........МОЗАКА ВИ Е ЗА СУТРИН ФИЛИА МАСС.......ОБЕД АКУ ИМА.........ВЕЧЕР СУЖУК МА НЕМА....... ВЕЧИ И СНИМКИ НЕМА.......ГРИНГО ИЗТРИЛ СИЧКО......АКУ ИМА РАКИА ИМА АКУ НЕМА НЕКОИЯ КАМЕНИЦА У ПЛАСТИКА ШИШЕ И........И А ГЛЕИТЕ ТИВИТКА НЕКУЯ С БАЦО ВИНЕТУЧКА ИЛИ НЕКОИ ТУРЗКИ СЕРЯЛ........И......АИДИ......ВИ СПИ МОЗАКО ШО ЗА ДРУГО НЕ СТААТЕ !......ОК ?......
8
..................ЗА ТОРБАТА БИЛЛА .......6 МИЛЬОНА ГЛАСА !.........УПРАВЛЯВАШТА ПАРТИЯ У БУЛГАРИЯ......ТОРБА БИЛЛА !........ ............................................КВА АМЕРИКА ?................................... .........................................................КВО ?............................................. .....................................................КОИ РЕШИ ?........................................... ..................................................КОИ БОРИСОФ ?........................................ ........................................ГРИНГО НИШТО НЕ ПОМНИ............................ .........................................................КВО ?....................................................
9
Философът Дончев пак се изпразни! Няма такъв нещастник!
10
Тоя като манда поща ! А какво стана с пушката от Габрово , дар за Тръмп и защо няма ни една снимка с нея ?
11
Оставката на Комунист и Милиционер се Приема Само на ГРОБА на Семейството му ! Спас-ението на БЪЛГАРИЯ е Прочистване Комунисти и Милиционери на ГЕНЕТИЧНО Ниво ! Член на БКП-ИЗБИВА се Семейството, Отнема се Имуществото ! Член на МВР-ИЗБИВА се Семейството, Отнема се Имуществото ! Член на ДС-ИЗБИВА се Семейството, Отнема се Имуществото ! Член на ДАНС - ИЗБИВА се Семейството, Отнема се Имуществото ! КАЗАХ ! www.bulgarya.ga/communism.html
12
Тиквените суджукотиквеничковчета
13
Червени и лилави отрепки - не се ли задавихте от злобата ви по Борисов?
14
Кухите майки да вземат да се сафирясат малко и да помислят защо децата им са инвалиди, а не да искат все още и още пари! Колко още трябва са им се дават за сметка на здравите, които един ден ще бъдат локомотива на обшществото? Тука има тежка карма, тяхна и/или на децата им и не им е виновен нито Бойко Борисов, нито който и да било, та да нахалстват толкова! Така само ще влошат положението, в което се намират.
15
ТОВА УПРАВЛЕНИЕ ОЛИЦЕТВОРЯВА 'МНОГО БАБИ ХИЛАВО ДЕТЕ' -МНОГО ИНТЕРЕСИ НА ЛОБИТАТА,АКЦЕНТ НА ВЪНШНАТА ПОЛИТИКА И ЗАНЕМАРЕНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ПРОБЛЕМИТЕ НА ДИАСПОРА И ПРИ НАЗРЯЛА НЕОБХОДИМОСТ СЕ ДЕЙСТВА НА ПОЖАР,КОЕТО ВОДИ ДО САМОЖЕРТВА НА АВТОРИТЕТА НА ИНСТИТУЦИЯТА,КОЕТО СЕ ДЪЛЖИ НА СТРАХА ОТ ЗАСЯГАНЕ НА ИНТЕРЕСИТЕ НА 'КРЪГА ОТ ФИРМИ' ! ! ! !
16
България продължава да е пропита от корупция, а медиите са подчинени. В момента България е еднопартийна държава, в която няма ефективна опозиция. България е далеч от отмяна на визите. Това каза в интервю за БНР бившият посланик на САЩ у нас Джеймс Пардю. "Смятам, че България още е в процес на преход и че това може да отнеме още години. Но тя продължава да е пропита с корупция. Особено ме тревожи липсата на свобода на медиите. Положението не беше перфектно, когато бях у вас. Но все пак имаше конкуренция и правителствените представители се държаха отговорно. Не се стигаше до съдебни дела, но поне корупцията излизаше наяве. Това вече го няма. Медиите са подчинени. Аз просто го изговарям гласно и ще продължавам да го правя, ако е необходимо", обяви Джеймс Пардю. Според него корупцията е най-голямата заплаха за демокрацията, а България има много да наваксва. "Във всяка страна има някакво ниво на корупция. Но в повечето развити демокрации държавници се пращат в затвора или поне се уволняват. Дори в администрацията на Доналд Тръмп вече няколко ръководители бяха освободени от постовете им за поведение, което може и да е свързано с корупция. Петима или шестима от най-близките му хора са вече в затвора или очакват присъди. В България това рядко се случва. А и трябва да се съгласите, че в момента България е еднопартийна държава, няма ефективна опозиция. И че дългосрочен ефект от такова управление може да е корупцията", обяви още Пардю.
17
До троловете дебили на Шайката да ви се. ра в устата и да ви го нафукам в човките дебили. ГЕРБ и Дпс победа винаги
18
на българина няма граници. Тук се протестира срещу всичко. Абе червени боклуци, фесове,дъбъ в г...,и всякакви измисленяци спечелете избори, направете си правителството и тогава правете протести. До тогава на колене и се молете,че Гешев е вече тук!!!
19
Щом и теменужения мавър Ваньо Костов излезе в защита на Бисер Петков,всичко е ясно.
20
Този коментар съдържа нецензурно съдържание!
21
Радев нали искаше "Светлина" цитирайки Гьоте , ще си я получи неграмотника! Това са предсмъртните думи на Гьоте, ама нали пРезидента е чел е само Устава на БКП и БНА, за това не знае какво си пожелава! Внимавай какво си пожелаваш, покрай Радев и Нинова ще изгори спонсорски
22
Ако не беше доклада от вън за домовете за деца Борисов нямаше изобщо да махне Петков. Просто нашия премиер е сляп и глух за поданиците си и силно наведен и чувствителен за всички извън България
23
А фамилията Горанов/Ананиев кога?! Та те са по вредни и опасни от тоя и крадат и унищожават безнаказано и на воля
24
означава замразяване на бюджета. И това е целта.
25
26
Този Дончев е много сериозен, сиреч, намръщен! И той много се отваря в последно време. Ще иде на поправителен изпит - скоро! И той е вирнал главата- ще видим докога.
Вашето мнение
Код за сигурност:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
Според вас арестът на Нено Димов е:
Общо гласували: 4139
архив

Тук е заровен талант, тук - истината, а там истинско злато...
Това не е карта на острова на съкровищата, а пътеводител в гробището.

няма нови новини
Днес: 226
hot
най-четени новини в момента
сега
3558
четат ПИК
сега
четат тази новина
x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV: ГЕРБ шамароса БСП за вота на недоверие - хванаха Корнелия Нинова в нови лъжи (ОБНОВЕНА)
x
Стритият червен пипер съдържа повече витамин С от лимоните
x