Томова взе скалпа на шампионката в Токио

Тенис

Томова взе скалпа на шампионката в Токио

10789
преди 8 часа
Томова взе скалпа на шампионката в Токио
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

Първата ракета на България при жените Виктория Томова се класира за втория кръг на турнира по тенис на твърди кортове WТА 500 в Токио (Япония) с награден фонд 922 573 долара.

препоръчано

На старта българката постигна великолепна победа над миналогодишната шампионка Вероника Кудерметова със 7:6(3), 6:3 след час и 56 минути игра. Рускинята се пребори за титлата през 2023-та след успех на финала над Джесика Пегула със 7:5, 6:1, като за нея това бе втори трофей в кариерата й.

Съперничка на Томова във втория кръг ще бъде друга представителка на Русия - поставената под номер 6 в схемата 20-годишна Диана Шнайдер.

Виктория Томова поведе с 5:2 след пробив в шестия гейм срещу Кудерметова, но допусна изравняване при 5:5. Рускинята осъществи обрат за 6:5, но българската тенисистка направи втори пробив за 6:6 и спечели сета след тайбрек.

Във втората част Томова взе аванс от 3:1 и не допусна колебания, за да приключи мача с общо четвъртия си пробив за крайното 6:3, предаде "Гонг".

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 21 октомври - Овните да не обещават заем на роднини, неприятели вредят на Козирозите с интриги и клевети
ПИК TV x
ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов с ОЩЕ ОТГОВОРИ на въпроса защо трябва да се гласува: Вече е ясно, че нито Денков, нито Василев и Петков стават за премиери и министри (ОБНОВЕНА/ВИДЕО) ПЪРВО В ПИК TV! Бойко Борисов с ОЩЕ ОТГОВОРИ на въпроса защо трябва да се гласува: Вече е ясно, че нито Денков, нито Василев и Петков стават за премиери и министри (ОБНОВЕНА/ВИДЕО)
ново
Днес: 114
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК