Топкардиологът проф. Иво Петров разкри какви усложнения има при децата от коронавируса

Акценти

Топкардиологът проф. Иво Петров разкри какви усложнения има при децата от коронавируса

17014
на 18.01.2021
Топкардиологът проф. Иво Петров разкри какви усложнения има при децата от коронавируса
Автор:   ПИК

Ваксинирах се, да! Бях първи от нашето лечебно заведение", заяви кардиологът проф. Иво Петров пред Нова телевизия.

препоръчано

Той коментира зачестилите случаи на деца миокардит и с мултисистемен възпалителен синдром с думите, че това са изключително редки случаи. "Милиони хора на Земята са засегнати и могат да се направят точни статистики. Затова можем да кажем, че това са редки случаи. Детската смъртност за лица под 21 години е между 0,003 -0,006%.

Децата по-рядко се засягат и по-леко го боледуват, но боледуват, допълни той.

Той заяви, че много често цикотиновата буря засяга уста - сърце - бял дроб. Много често има тромбозиране, има влошаване на втечливостта на кръвта - най-общо казано. 

"По-рядко е възможно да се появят проблеми със сърцето без симптоми – но нормалното е да има тежест и болка в гърдите, умора. В последните 5-6 месеца наблюдаваме обратен процес – при правилно лечение измененията във вътрешните органи са обратими", заяви лекарят.

"Да се дават безразборно лекарства е грешка – има точно определени лекарства за всяка фаза на COVID-19", посочи проф. Петров.

Сподели:
Бомба x
6-те любими секс пози на мъжете 6-те любими секс пози на мъжете
ПИК TV x
САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) САМО В ПИК TV: Бареков: Слави е част от мозъчния тръст на ДПС - зависи от Доган. Манолова след Костинброд беше подлога на ГЕРБ, Радев ще загуби изборите (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 5
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това