Топ климатологът Георги Рачев разкри какво време ни очаква до края на януари: Ще има нормален балкански студ

ЧАС ПИК

Топ климатологът Георги Рачев разкри какво време ни очаква до края на януари: Ще има нормален балкански студ

47404
на 15.01.2021
Топ климатологът Георги Рачев разкри какво време ни очаква до края на януари: Ще има нормален балкански студ
Автор:   ПИК

Ужасно е глупаво да се бориш с времето. Трябва да живееш в унисон и да го приемаш, каквото е. На хората трудно се угажда. Винаги има едно мрънкане срещу природата, а просто трябва да я обичаме и да се съобразяваме с нея. Това каза пред БНР климатологът проф. Георги Рачев.

препоръчано

"През последните 25 години се наблюдава леко изместване на зимата към първите пролетни месеци. Климатолозите смятат, че това е "нормално вековно движение на температурите“. Така март се явява малко по-хладен и доста по-дъждовен. Същото се наблюдава в началото на лятото, когато дъждовете през юни създават визуално усещане у хората за по-хладно време", поясни проф. Георги Рачев.

Сега ни предстоят студени дни, те обаче ще бъдат далече от определението за сибирски студ, изтъкна Георги Рачев.

"Сибирски студ? От четири дни в Якутск, сърцето на Сибир, е минус 47 градуса. Дори се очаква леко затопляне – температурата да се повиши до минус 40 градуса. При нас ще има нормален балкански студ. По Атанасовден температурите ще стигнат минус 10, минус 12 градуса, ако няма облаци. Ако има облаци, няма да паднат до повече от - 8, - 9 градуса", прогнозира той.

Февруари в последните модерни зими се явява топъл, припомни климатологът, като подчерта, че настоящата зима е ужасно топла.

"Декември си отиде с температури около три градуса над нормата в целия месец. Януари ще се задържи достатъчно топъл, а февруари по дългосрочните прогнози го дават с температури градус, градус и половина по-високи от нормалното", коментира още той.

Сподели:
Бомба x
СЕНЗАЦИОННО: Пентагонът потвърди за видео с НЛО СЕНЗАЦИОННО: Пентагонът потвърди за видео с НЛО
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ за лъжата с мажоритарния вот: Защо вярвате на Трифонов, след като той излъга своите избиратели? (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! ГЕРБ за лъжата с мажоритарния вот: Защо вярвате на Трифонов, след като той излъга своите избиратели? (ВИДЕО)
ново
Днес: 173
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това