Топ климатологът проф. Георги Рачев с гореща прогноза - ето кога спират дъждовете и започва лятото

БЪЛГАРИЯ ДНЕС

Топ климатологът проф. Георги Рачев с гореща прогноза - ето кога спират дъждовете и започва лятото

24763
на 08.06.2021
Топ климатологът проф. Георги Рачев с гореща прогноза - ето кога спират дъждовете и започва лятото
Автор:   ПИК

"Ще вали, тва му е времмето. На някои места по два пъти, а на други по три пъти на ден. Това не е нещо изнъредно", каза в ефира на БТВ климатологът проф. Георги Рачев.

препоръчано

Температурите обаче оставали сравнително високи до края на седмицата. През следващата седмица ще се затопли и валежите ще бъдат по-малко и с по-малък интензитет. 

Тази седмица и на морето ще вали, прогнозира проф. Рачев. От неделя ще става по-топло и сухо. Към 20 юни ще започне лятото. 

Проф. Рачев коментира и днешния световен ден на океаните. "Ако съществува извънземен начин на живот, задължително трябва да има вода. А без океана и нас няма да ни има. Трябва да го опазим, защото той се експлоатира безогледно. Българските гори са като пионерска организация в сравнение с това, което се прави с океана", каза той. 

Проф. Рачев коментира зрелищното природно явление, което са наблюдавали хора в няколко области на Северна България вчера. Според метеоролози то има всички белези на торнадо или смерч.

"Не винаги смерчът стига до земята, в България е доста ограничен по обхват и сила. Най-силният такъв е на 5 юни 1983 г. в село Бохот", каза климатологът.

У нас са единици пострадалите хора от подобно природно явление.

"Това е една огромна прахосмукачка, която изсмуква всичко по пътя си", допълни той.

Сподели:
Бомба x
Конгресмени от САЩ за НЛО: Става нещо, с което не можем да се справим Конгресмени от САЩ за НЛО: Става нещо, с което не можем да се справим
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Целта на проверката на прокурорите съм аз. Съчиняват нещо за случай от 2009 г. и търсят кошаревски свидетели. Трябва ли всички като Стъки да си търсим правата? (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Целта на проверката на прокурорите съм аз. Съчиняват нещо за случай от 2009 г. и търсят кошаревски свидетели. Трябва ли всички като Стъки да си търсим правата? (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 175
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това