Топ кулинарят Шеф Манчев: Сметката ми за ток е 10 000 лв., а беше 3500. И то само за един от обектите ми!

Акценти

Топ кулинарят Шеф Манчев: Сметката ми за ток е 10 000 лв., а беше 3500. И то само за един от обектите ми!

52822
на 31.01.2022
Топ кулинарят Шеф Манчев: Сметката ми за ток е 10 000 лв., а беше 3500. И то само за един от обектите ми!
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

"Направиха мораториум за цените на тока на гражданите, а трябваше да направят такъв мораториум за бизнеса, за да не се вдигат цените. Ако бяха направили това, нямаше да има такъв скок на цените, като в момента".

препоръчано

Това заяви един от най-известните кулинари в България - шеф Иван Манчев.

Припомняме, че в средата на декември депутатите приеха мораториум върху цените на тока, парното и водата. Съгласно него цените бяха замразени на нивата от онзи момент за срок от три месеца и половина. Мораторимът обаче касае само битовите потребители. 

Водещият на "Черешката на тортата" и "Кошмари в кухнята" менажира няколко ресторанта и е считан за един от най-стабилните и преуспяващи в бранша. Но дори и той, ако кризата в енергийния сектор не бъде овладяна, ще се принуди да затваря обекти заради фрапиращите сметки за ток в обектите му. А какво остава за малкия бизнес?!?

свързани новини

"Този месец сметката за ток ми дойде със 150 процента отгоре. Кризата в момента я посрещам много зле. Токът много удари бизнеса. Обикновено ми идва около 3500 лв. сметка за ток, а сега е 10 хиляди и то само за един от обектите ми.

Спрямо цените, които налагаме, няма как да издържим по простата причина, че и персонланът е много скъп, тоците, консумативите... И цените се вдигат. Наистина става непосилно да работиш , защото от друга страна хората които ползват услугата ти, пък нямат пари. В момента още издържам, но не знам докога. Мисля, че мога да издържа още 2-3 месец, ако продължава всичко в този дух. След това трябва да затвориш. Трябва да има спешни мерки, не виждаме нищо да се случва", заяви шеф Манчев пред Нова тв.

"Никога не съм смятал, че някога ще дойде такъв момент. Аз от 20 години съм собственик на ресторанти и винаги съм бил във възходяща линия, винаги съм се развивал. Но никога не съм очаквал такова нещо", добави кулинарят.

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците да са по-самокритични, Скорпионите - по умерени
ПИК TV x
Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО) Виктор Димчев с убийствен сценарий пред ПИК TV: Тримата големи трябва да се разберат или приключва парламентарната република. Реална е заплахата от... (ВИДЕО)
ново
Днес: 35
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК