Топ лекари са звездите в листата на ГЕРБ за изборите - след светилото проф. Горчев, и друг успешен хирург застана зад партията на Борисов

АВТОРСКИ НОВИНИ

Топ лекари са звездите в листата на ГЕРБ за изборите - след светилото проф. Горчев, и друг успешен хирург застана зад партията на Борисов

231470
на 28.02.2021
Топ лекари са звездите в листата на ГЕРБ за изборите - след светилото проф. Горчев, и друг успешен хирург застана зад партията на Борисов
Автор:   ПИК

Топ лекари повеждат листите на ГЕРБ за изборите и са звездите в нея заедно с успешните министри от кабинета "Борисов" 3. Това стана ясно преди минути след представяне на водачите на партията във всички райони. Така бе потвърдена новината на ПИК, че светилото на медицината проф. Григор Горчев ще е на първо място за вота в Плевен. 

препоръчано

Както ПИК писа още преди дни, за ГЕРБ той е истинска ракета-носител и вдига високо летвата пред опонентите на партията на Бойко Борисов. Причината е, проф. Горчев никога досега не се е занимавал с политика, макар да е имал не едно и две предложения. Десетилетия остава верен само на науката и затова е признат и с безупречно реноме не само у нас, но и в цял свят, с награди за хирургия и медицински опит и иновации от Европа до САЩ. Почетен ректор е на Медицинския университет в Плевен, като за първи път въвежда у нас хирургията с робот. Ръцете му са спасили живота на десетки хиляди жени, на чието здраве е отдал живота си.

Проф. Горчев е пионер и на щадящата хирургия в гинекологията и онкогинекологията, оперирайки с най-съвременните техники, включително и с робот, за което е почитан консултант и в чужбина с безценния си опит. Търсят го за мнение и консултации негови колеги от цял свят.

Появата му на водаческо място в листата на ГЕРБ сега предизвика истинска еуфория и у плевенчани, които са му благодарни, че превърна града им в медицинска столица на Северна България, защото остава да работи там, а не избира престижа и парите на запад, след куп специализации и покани от чужбина.

Известен и обичан лекар повежда листата на ГЕРБ и в Ямбол, което също е изненада от партията на Борисов. Става дума за хирурга д-р Димитър Рунков, който се също като проф. Горчев е избрал родния град и помощта за съгражданите си вместо кариера в чужбина. В Ямбол името му е синоним на благородство, а под ръцете му са спасени много животи. Миналата година той оглави и местната болница в разгара на коронакризата и успя да се справи на никого да не липсва лечение в най-трудните моменти.

 Цели две листи повежда и здравният министър и бивш шеф на Александровска болница проф. Костадин Ангелов, за което ПИК писа още преди месец. Той ще даде рамо на партията във Варна и Велико Търново с първото си участие в изборна кампания.

По традиция листата в Смолян води д-р Даниела Дариткова, която вече има сериозен стаж освен като личен лекар, и като депутат и политик. 

По-непознато лице сред водачите на листи е Тодор Тодоров, който оглавява списъка в Силистра (На снимката с премиера вдясно). Той е добре известен обаче в ГЕРБ, както и на местните хора, тъй като е сред основателите на партията, а в последните години е и областен координатор и на изборите през 2017 г. за първи път партията на Борисов преборва ДПС в района, ставайки първа политическа сила.

Сред хората пък е популярен с прякоря Родолюбецът, тъй като бизнесменът, занимаващ се със селскостопански стоки, е сред най-големите дарители в региона, за което има и куп награди, както и издадени книги за България. Подпомага болници, църкви, библиотеки, ктитор в Доростолска епархия, като е съдействал за изграждането на православни параклиси и храмове в Крайдунавска Добруджа. Провеждал е неведнъж и акции за подпомагане на хора в неравностойно социално положение, а от няколко години организира празнуване на 3 март с народни носии. 

Сподели:
Бомба x
Тези пет признака показват, че партньорът ви не е единственият Тези пет признака показват, че партньорът ви не е единственият
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Народът каза - избра мен и ГЕРБ! Предлагам Даниел Митов за премиер, а Караянчева - за председател на парламента (ВИДЕО) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Народът каза - избра мен и ГЕРБ! Предлагам Даниел Митов за премиер, а Караянчева - за председател на парламента (ВИДЕО)
ново
Днес: 51
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това