Топ паразитологът проф. Ива Христова: Умира се от коронавирус, а не с него. И той настъпва

Здраве

Топ паразитологът проф. Ива Христова: Умира се от коронавирус, а не с него. И той настъпва

39566
на 04.08.2020
Топ паразитологът проф. Ива Христова: Умира се от коронавирус, а не с него. И той настъпва
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

"Разхлабването на мерките се схвана като липса на необходимост от мерки. От едната крайност в другата. Вирусът настъпва. Почти няма човек, който да няма, около себе си разболял", каза в ефира на БНТ проф. Ива Христова, зам.-директор на националния център по заразни и паразитни болести.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

препоръчано

От коронавирус се умира, а не с него. Макар и да е малък процентът на жертвите - 3 - 3,5%. "Виждаме и повече заразени млади. Вирусът се предава не само, когато кихаме и кашляме, а и когато говорим", поясни проф. Христова.

"Тревожно много е разпространението на вируса у нас. Дори на открито хората трябва да са на поне 1,5 - 2 метра един от друг", каза проф. Христова по повод все повече футболни мачове и протестите, на които хората са без маски. 

"Основната част на заразените са безсимптомни или с леки симптоми", поясни проф. Христова. 

Очаква се повишение на заболелите в света.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 25 април - успех във всички начинания за Телците, лични проблеми терзаят Скорпионите
ПИК TV x
ПИК TV! Костадин Костадинов: Между ППДБ, ГЕРБ и ДПС се води гангстерска война. Ако американският посланик не е доволен, ще има и жертви...(ВИДЕО) ПИК TV! Костадин Костадинов: Между ППДБ, ГЕРБ и ДПС се води гангстерска война. Ако американският посланик не е доволен, ще има и жертви...(ВИДЕО)
ново
Днес: 73
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК