ТОП ПРОГНОЗА: ДПС на Пеевски е приятната изненада на изборите - досега не се е случвало политически лидер да се опълчи срещу дерибеите в своята партия

Акценти

ТОП ПРОГНОЗА: ДПС на Пеевски е приятната изненада на изборите - досега не се е случвало политически лидер да се опълчи срещу дерибеите в своята партия

170800
преди 5 часа
ТОП ПРОГНОЗА: ДПС на Пеевски е приятната изненада на изборите - досега не се е случвало политически лидер да се опълчи срещу дерибеите в своята партия
Автор:   ПИК

ПИК с нов канал в Телеграм

Последвайте ни в Google News Showcase

До изборите остават няколко дни. Всичко е вече казано и многократно подсказано. Победителят е известен: ГЕРБ-СДС. Този факт се приема с удовлетворение и в Брюксел. Но е факт и приятната изборна изненада - Новото начало, което ДПС постави в своето развитие. Защото не се случва често политически лидер да се опълчи срещу дерибеите в своята партия. Обикновено лидерите къткат и крепят своите дерибеи. Че и чужди привличат.

препоръчано

Останалото е добре познато.

Партията "Възраждане" ще има депутати, но както и се полага тя ще бъде изолирана от управлението. Причината е добре известна: боледува от лоша заразна болест.
ПП-ДБ отново няма да ги огрее. А защо, е пределно ясно: защото доказаха, че не ги бива.

Три партии ще се мотат в новия парламент: едно остатъчно Алиансче, още по-остатъчната "обединена" левица и онзи "народ", който ту го има, ту го няма.
И след гласуването в неделя какво предстои?

Още в понеделник ще започне голямото КАНДАРДИСВАНЕ. Кой с кого да направи правителство. Аз не изключвам и вариант: никой с никой. Което ще означава, че в началото на новата 2025 г. за осми път за последните 4 години ще извършим същото гласоподавателно упражнение. Партиите взаимно ще се кандардисват и със сигурност дълго ще се НАЗЛАНДИСВАТ. Ще им гледаме сеира по телевизията и ще очакваме поне една, две или три от тях да КАНДИСАТ. Та белким рахатясат. А и ние покрай тях.
Ако бяхме нормална европейска държава бихме си спестили поне назландисването. Просто една или две от загубилите изборите партии щяха бързо да кандисат и да направят управляваща коалиция с победителите на изборите. А те, победителите, в нашия случай нямат нужда от кандардисване. Нещо повече. Длъжни са да предложат своя лидер за премиер. Защото така се прави в нормалните държави. В ненормалните е ясно, че е друго. В тях винаги има голямо назландисване. В тях политиците очакват Годо или както у нас вече го наричат Равноотдалечения. Тоя нашенски равноотдалечен Годо се очаква да принуди победителите на изборите да кандисат, когато той се появи. Но аз не ги съветвам да постъпят така. Никой не е прокопсал от Годо Равноотдалечения. И ние няма да прокопсаме.

И отново ще повторя. За седми път правим парламентарни избори за по-малко от четири години. Като нищо можем да извъртим и такива за осми път. Какво ни пречи? Нищо. Партии бол, политици - сюрия. Що да не се покандардисат и поназландисат още веднъж по Коледа, по Йордановден, че и по Ивановден? Времето е тяхно, а и те за никъде не бързат. Тук са си, при нас, за да ни обясняват политиката и да ни "оправят". Те така разбират своята работа: кандардисване, назландисване и едва накрая, ама много накрая, кандисване.

И най-важното. Съветвам да се гласува правилно. Защото, ако не се гласува правилно политическото назландисване ни е в кърпа вързано чак до следващата година.

Александър Йорданов, фейсбук

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 октомври - Близнаците да не харчат без причина, Водолеите да не подписват финансови договори, защото може да си навредят САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 24 октомври - Близнаците да не харчат без причина, Водолеите да не подписват финансови договори, защото може да си навредят
ПИК TV x
САМО В ПИК TV! Социологът от Галъп Петко Петков с ЕКСПЕРТНА ПРОГНОЗА два дни преди вота: ДПС-Ново начало, БСП и АПС са с изравнени възможности! В неделя вечер може да имаме политически хелоуин, ако... (НА ЖИВО) САМО В ПИК TV! Социологът от "Галъп" Петко Петков с ЕКСПЕРТНА ПРОГНОЗА два дни преди вота: ДПС-Ново начало, БСП и АПС са с изравнени възможности! В неделя вечер може да имаме политически хелоуин, ако... (НА ЖИВО)
ново
Днес: 73
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК