Топ психологът Росен Йорданов: "Кръстникът" на промяната Румен Радев забърка политическата каша, но мълчи за ДПС

ГОРЕЩО
Акценти

Топ психологът Росен Йорданов: "Кръстникът" на промяната Румен Радев забърка политическата каша, но мълчи за ДПС

188481
на 18.07.2021
Топ психологът Росен Йорданов: Кръстникът на промяната Румен Радев забърка политическата каша, но мълчи за ДПС
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Румен Радев е човекът с най-сериозен принос да се забърка тази "политическа каша" в държавата. Емоционалните флуктоации на "Има такъв народ" са доста инфантилни, те разкриват безсилието, напрежението и срама, който преживяват слабо подготвените, наивните и незрелите, когато са поставени пред важно изпитание. Това заяви известния психолог и учен Росен Йорданов в интервю за БГНЕС.

WINBET – персонални бонуси всеки ден! (18+)

препоръчано

По думите му Слави Трифонов е „просто един обикновен "трапезен диагностик" на маса“.

Трети поред избори са абсолютен риск не само за управлението на държавата, но и за модела на държавност, за парламентарната демокрация изобщо, категоричен бе той.
Росен Йорданов коментира продължилата близо 2 часа пресконференция на "Има такъв народ" в петък.

"Струва се да се замислим и върху въпроса, каква беше точно идеята с участието на г-н Василев и какво се произведе като впечатление!? Аз не зная какъв е бил замисълът, но той определено беше поставен в доста неловкото положение сам да обяснява какъв „страхотен кандидат“ е бил и колко много са сбъркали тези, които са го отхвърлили. Още повече постфактум, когато решението за неговото "отзоваване" бе вече взето и обявено", отсече психологът и продължи:

"Извинявайте за сравнението, но цялата сцена удивително приличаше на ситуация, в която засрамен отличник е декласиран от конкурс за прием в елитно училище, провалил се е и трябва да обяснява колко много се е готвил, колко книги е прочел, колко такива изпита е взел преди и т.н. поемайки по този начин "вината" на "родителите" си, че са пропуснали „датата на изпита“ или са подали „нередовни документи“ т.е. не са спазили правилата на конкурсната процедура".

"Гневните – къде сдържани, къде импулсивни изблици, ескалиращият войнстващ патос в отправяне на директни и завоалирани закани, закачливото фамилиарничене с някой журналисти и обратно саркастично-вулгарните забележки към други, динамиката на настроенията им, вариращи между сърдене, гняв и възмущение, са за мен сигурни индикатори за нервност, загуба на самочувствие, неувереност и объркване", посочи още Росен Йорданов.

По думите му съмненията за връзките на ДПС и ИТН са повече по линия на бизнеса и прословутите "обръчи от фирми", „за които под одобрителния поглед на Слави Трифонов, ни разказа г-н Доган преди години. Разбира се и службите за сигурност и най-силното оръжие – влиянието в съдебната система!“
"Още нещо важно, а вие да сте чули „Кръстникът“ на промяната Румен Радев да атакува остро ДПС, особено напоследък? Да видяхте някой служебен министър да споменава тази партия, която беше „разконспирирана“ като „коалиционен“ партньор на бившите управляващи. Ако т.нар. разкрития бяха толкова мащабни, истински и прозрачни, както претендираха сегашните служебни „рицари на промяната“, със сигурност трябваше да се натъкнат на доказателства и улики за това „партньорство“!", отсече експертът.

Росен Йорданов коментира и друг от лидерите на партиите на протеста – Мая Манолова, която според него се "преоблече в бяло" през тези години, направи си „политическа пластична операция“ и се яви неузнаваемо „млада и енергична“ пред избирателите, за да търси тяхното доверие.

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи САМО В ПИК: Топ хороскопът на Алена за 23 април - материалното положение на Близнаците ще се подобри, Козирозите ще жънат успехи
ПИК TV x
ЕКШЪН В ПАРЛАМЕНТА: Бойко Рашков се спречка с депутати от ДПС, избяга от комисията за ОПГ-то в митниците! Йордан Цонев се закани да го съди. Хамид Хамид: Този купонясва с всички бандити в държавата (ВИДЕО) ЕКШЪН В ПАРЛАМЕНТА: Бойко Рашков се спречка с депутати от ДПС, избяга от комисията за ОПГ-то в митниците! Йордан Цонев се закани да го съди. Хамид Хамид: Този купонясва с всички бандити в държавата (ВИДЕО)
ново
Днес: 91
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК