ТОП ПУЛМОЛОГ! Александър Симидчиев: Заразата е тук. Трябват мерки за управление на риска

Здраве

ТОП ПУЛМОЛОГ! Александър Симидчиев: Заразата е тук. Трябват мерки за управление на риска

20707
на 29.06.2020
ТОП ПУЛМОЛОГ! Александър Симидчиев: Заразата е тук. Трябват мерки за управление на риска
Автор:   ПИК

Топ полмулогът д-р Александър Симидчиев е категоричен, че заразата с коронавируса е тук. Затова са необходими мерки за управление на риска.

препоръчано

Симидчиев каза пред Би Ти Ви, че заразата променя функциите на белите дробове. Трябват апарати за изследване, но те не достигат, което може да доведе до увреждане на други пациенти.

Той коментира и ролята на високите температури навън и лятото. Резултатите на България според него в момента не се различават чувствително от тези на околните държави и Европа. Лятото едва ли ще е категоричен фактор за справяне с пандемията. Трабват повече пари за тестове, изследвания и клинични пътеки.

"Хората се събират, без да си дават сметка, че може и да нямат симптоми. Това е опасно събиране на много хора на куп. Затова са нужни мерки за управление на риска", е тезата на д-р Симидчиев. Според него най-рискови са футболните мачове, защото всички мислят, че са здрави, но няма как на 12 000 души поне 30 да не са заразени.

Симидчиев отново даде като пример фаталния мач в Бергамо, откъдето избухна заразата с много смъртни случаи в Италия.

Сподели:
Бомба x
Конгресмени от САЩ за НЛО: Става нещо, с което не можем да се справим Конгресмени от САЩ за НЛО: Става нещо, с което не можем да се справим
ПИК TV x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Целта на проверката на прокурорите съм аз. Съчиняват нещо за случай от 2009 г. и търсят кошаревски свидетели. Трябва ли всички като Стъки да си търсим правата? (ВИДЕО/ОБНОВЕНА) ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Борисов: Целта на проверката на прокурорите съм аз. Съчиняват нещо за случай от 2009 г. и търсят кошаревски свидетели. Трябва ли всички като Стъки да си търсим правата? (ВИДЕО/ОБНОВЕНА)
ново
Днес: 175
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК
Сега
-
четат това