Топ социолог разкри кой държи КЛЮЧА ОТ БАРАКАТА в парламента и защо мандатът на ГЕРБ е изчерпан

Епицентър

Топ социолог разкри кой държи КЛЮЧА ОТ БАРАКАТА в парламента и защо мандатът на ГЕРБ е изчерпан

259993
на 21.06.2024
Топ социолог разкри кой държи КЛЮЧА ОТ БАРАКАТА в парламента и защо мандатът на ГЕРБ е изчерпан
Автор:   ПИК

Последвайте ни в Google News Showcase

Ключът в този парламент е при малките политически партии. Това заяви топ социологът от "Тренд" Евелина Славкова пред БНР.

препоръчано

"ИТН са в сложна ситуация. За тях да има кабинет е много по-изгодно, отколкото да отидат на предсрочни избори. Ако има нов политически играч, не се знае дали няма да обере вот от ИТН. За тях е много рисково."

Не съм убедена, че дори и Бойко Борисов не си дава сметка, че първият мандат се изчерпа, още преди да бъде даден, посочи Славкова.

"Голяма част от партиите в парламента дадоха заявка, че няма да го подкрепят. На Борисов и ГЕРБ чисто символно им е необходимо първият мандат да бъде реализиран, но им е много по-необходимо да не се ходи на предсрочни избори."

Делян Пеевски има ясен и строг план, обясни тя.

"ДПС да бъдат втора политическа сила – това е исторически момент. Вторият елемент е влизане на ДПС във властта, но през парадния вход. Това ще го позиционира по-стабилно сред електората на партията.

Пеевски направи немалко срещи с представителите на дипломатическия корпус в България, което е трудно за човек, санкциониран по "Магнитски" и вече е някакъв пробив. Нашите евроатлантически партньори също биха искали да има стабилно правителство, дори да е с ДПС и Делян Пеевски."

Славкова коментира възможността Рая Назарян да е новият служебен премиер, ако се влезе в хипотезата, че отиваме на нови предсрочни избори. 

"Все още се търси начин да се състави кабинет. Нито една от политическите партии няма интерес от нов вот. Няма и никаква гаранция, че президентът би предпочел Рая Назарян за премиер при бъдещо служебно правителство. Започваме да търсим под вола теле."

"Нямат нужда от конфликт, особено ако стигнем до хипотезата с третия мандат, който е по избор на президента."

Следвайте ПИК в Телеграм и Туитър

Сподели:
Бомба x
САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана САМО В ПИК! Алена с ексклузивен хороскоп за събота - Близнаците може да имат конфликти с колеги, Везните да внимават зад волана
ПИК TV x
СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до... СКАНДАЛНИ РАЗКРИТИЯ! 20 барети охранявали денонощно бившия шеф на МВР Иван Демерджиев. Съпровождали го дори до...
ново
Днес: 13
hot
най-четени новини в момента
Сега
-
четат ПИК