Вход
София
Времето в София 0 o C

Топ 5 на грешките на неомъжените жени

Топ 5 на грешките на неомъжените жени

на 11.09.2019
17054
1
Топ 5 на грешките на неомъжените жени
Автор: ПИК
11.09.2019
1
17054

Понякога е много трудно да си намериш половинка. Може да се утешаваш, че вече няма свестни мъже или нормалните вече са ги разграбили други жени, но понякога причината е в самите нас. Кои грешки ни пречат в личния живот и какви фалове повтаряме със завидно постоянство? Гледаш една уж красива, умна и интересна жена – но тя е все така самотна. Мъже я канят на срещи, но до втора среща не се стига. Или пък тя живее с приятеля си вече няколко години, а той все така не ѝ предлага брак. Какви са причините за това?, пише woman.bg.

1. Понижена самооценка и липса на вяра в себе си „На кого съм му притрябвала такава?“, „Никой няма да се влюби в мен“ – ако мислите така, така и ще стане. С тези мисли вие транслирате към събеседника своята неувереност и укрепвате ниската си самооценка. А кой би искал да си прекара живота с нещастен човек? Започнете да се грижите за себе си, да се глезите с женски удоволствия и процедури. Казвайте си всеки ден, че сте специална. Намерете онова, което харесвате у себе си и му обръщайте повече внимание, отколкото на недостатъците си. Запомнете – докато вие не се обикнете и на другите ще им е трудно да ви обичат.

2. Лош нрав Мъжете обичат жената да има характер, стига да го демонстрира разумно и умерено. Бурните емоции придават особена пикантност на връзката, но на практика мъжете не бързат да свържат живота си с такива жени. Животът „на ръба на вулкан“, ходенето на пръсти и постоянните прояви на опак нрав – не това търсят мъжете в тихите семейни отношения. Но и такива темпераментни госпожици могат да създадат семейство. За целта просто трябва да оставят лошия си нрав извън общото жилище и да се научат бързо да се превключват към други задачи. Могат да използват енергията си за нещо полезно – например да приложат волевите си качества в кариерата или в спорта. Контролирайте емоциите и действията си, това е полезно не само в любовните отношения, но и във всички сфери на живота.

3. Взискателност Колкото повече изисквания имате към партньора си, толкова по-голям е шансът да останете сама. „Няма кола – значи не печели достатъчно“, „Живее с родителите си – да се беше изнесъл под наем“, „Можеше да ми подари и по-голям букет“. В същата графа влизат не само материалните, но и духовните и битовите изисквания. Устойчивото мнение, че някой нещо ви дължи, е много погрешно и пъди мъжете като дявол тамян. В семейния живот хората искат да бъдат в унисон един с друг, да се радват на живота и да намират убежище от външните проблеми, а не да доказват на половинката си своята състоятелност и пригодност. Много е трудно да промените друг човек, но можете да преразгледате и промените своето отношение към него и към обстоятелствата. Често се случва, ако жената стане по-лоялна и разбираща към партньора си, той да приеме това с благодарност и да започне да се старае двойно повече. Понижете изискванията си и гледайте повече себе си, давайки личен пример на мъжа.

4. Прекомерна самостоятелност Това е много разпространено в днешно време. Госпожиците са толкова самостоятелни, че не позволяват на мъжете да проявят мъжките си качества. Жените могат да се издържат сами, да шофират, да носят тежки багажи и дори да забиват пирони. Затова, когато се сдобива с партньор, дамата не спира да прави всичко това и по инерция продължава да изпълнява мъжките задължения, обезценявайки по този начин кавалера си и мъжките му качества. Позволете на мъжа да бъде мъж, да се грижи за вас, да ви помага. Ако случайно поискате да направите нещо сама, спрете се и помолете партньора си за помощ. Така той ще се чувства нужен и значим. Вие пък от своя страна можете да му направите комплимент и да му кажете, че без него нямаше да се справите толкова добре.

5. Фиксация върху любовните връзки и брака Мечтите, че с някого моментално ще станете щастливи, а животът ви ще се промени кардинално, са много измамни. Докато на вас не ви е зле и скучно със самите себе си, кавалерът ви също ще се чувства некомфортно с вас. Може всичките ви приятелки вече да са омъжени или с постоянен приятел – не гледайте тях, а собствените си усещания. Ако не изпитвате силна тревога заради факта, че сте сама, значи не е нужно да изпълнявате очакванията на социума да си намерите спешно половинка или годеник.

Докато сте „соло“, вие имате повече възможности да посветите времето си на себе си и на своето развитие. На всеки мъж ще му бъде приятно да общува и да има връзка с образована, интересна и поддържана жена.

Сподели:
Последни новини
Най-важното
Най-четени
Най-коментирани
На кого имате доверие?
Общо гласували: 17946
архив

-      Деца, - пита учителката, - кой ще каже какви пари имат американците? Гошко?

-       - Долари, госпожо.
- Правилно!А какви пари имат французите, Марийке?
- Франкове, госпожо.
- Точно така!А ние какви пари имамe, Иванчо?
- Ние нямаме пари, госпожо!!!

x
ИЗВЪНРЕДНО В ПИК TV! Валери Симеонов приветства новите мерки срещу коронавируса, но има забележки: Детските площадки и басейните са опасни, БСП масово не носят маски в залата (ОБНОВЕНА)
x
Според мъжете има четири типа жени, вижте към кой от тях принадлежите
x